Welkom bij de Nederlandse Tuinenstichting

De Nederlandse Tuinenstichting komt op voor bedreigde tuinen en openbare parken. Daarnaast stimuleert de Tuinenstichting de openstelling van particuliere tuinen en organiseert excursies. Donateurs ontvangen voor € 47,- per jaar vier keer het Tuinjournaal en de Open Tuinengids

Tuinjournaal September: Grasland als inspiratiebron

In de herfst verkleuren grashalmen tot een bronzen of koperkleurige gloed. Er zijn verschillende benamingen mogelijk voor door de natuur geïnspireerde grastuinen: Perennial meadows, bloemrijk grasland, bloemenweide, steppe- of prairietuin. Namen als Piet Oudolf, Romke van de Kaa en Hermanshoff komen voorbij.

mini-symposium ‘Wat te doen met ontworpen groen?’- Tuinontwerp als groen cultureel erfgoed

Naar aanleiding van de expositie Mien Ruys die momenteel in het ABC te zien is, vindt 15 december het mini-symposium ‘wat te doen met het ontworpen groen?’ plaats. Doel van dit symposium is een beeld te krijgen welke problematieken er spelen bij het in stand houden, veranderen en vernieuwen van bijzondere en ontworpen (historische) tuinen.

Blog Monique Wolak: Herfstwandeling door de tuin

Monique Wolak is tuinhistorica en landschapsarchitect en als zodanig werkzaam bij de National Trust op Sissinghurst Castle Garden. Dit is een aflevering van haar blog over Sissinghurst.

Gemeente Kerkrade schrapt golfbaan

De golfbaan Rolduc is voorlopig van de baan! Het College van de gemeente Kerkrade heeft de Raad laten weten, dat de golfbaan vooralsnog geschrapt wordt uit het Bestemmingsplan Buitengebied dat ter tafel ligt en op 20 december behandeld gaat worden.

Vacature Hoofd bureau Nederlandse Tuinenstichting

Nu het huidige Hoofd bureau na ruim zeven jaar vertrekt, zoekt de stichting een parttime kracht die zich prettig voelt als spin in het web van de organisatie. In de afgelopen periode zijn de beleidslijnen voor de komende vier jaar uitgezet. De komende tijd moet vooral beleid worden uitgevoerd. Het nieuwe Hoofd bureau moet dynamisch en pragmatisch zijn, en van aanpakken houden.

Lezing: Tulpenmanie! Een voorschot op de lente door de Vrije Academie in Museum De Zwarte Tulp

Vlak vóór de kortste dag van het jaar nemen we alvast een voorschot op de Hollandse lente.

Bedreigd groen erfgoed, wees er vroeg bij!

Ons groen erfgoed wordt op tal van manieren bedreigd. Daarom is waakzaamheid bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen geboden. Om echt invloed uit te kunnen oefenen is het belangrijk dat de NTs in een zo vroeg mogelijk stadium bij besluitvorming wordt betrokken. De komende Omgevingswet biedt daarvoor goede kansen.

Tuin van de maand oktober: Tuin aan het Weeltje, Zwaagdijk-Oost (N-H)

Iedere maand kiest de Open Tuinencommissie een tuin die in die maand veel moois te bieden heeft. Voor de maand oktober is dat Tuin aan het Weeltje van Jan Laan en José Karsten in Zwaagdijk-Oost. Speciaal voor de leden van de Tuinenstichting open in het weekend van 7 en 8 oktober

Blog Monique Wolak: Paarse Border uitgelicht

NTs: bezwaar tegen golfbaan bij Rolduc

De gemeente Kerkrade heeft het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegd op basis waarvan straks een golfbaan bij Rolduc mogelijk wordt . Op 27 september jl heeft de NTs daartegen geprotesteerd met een zeer kritische 'zienswijze'.

Beline Geertsema draagt voorzittershamer Nederlandse Tuinenstichting over

Na twaalf jaar voorzitterschap van de Nederlandse Tuinenstichting heeft Beline Geertsema per 11 september 2017 de voorzittershamer overgedragen aan Hein Krantz. Hein was vice-voorzitter en deze functie zal nu door bestuurslid Carien van Boxtel worden vervuld.