Welkom bij de Nederlandse Tuinenstichting

De Nederlandse Tuinenstichting komt op voor bedreigde tuinen en openbare parken. Daarnaast stimuleert de Tuinenstichting de openstelling van particuliere tuinen en organiseert excursies. Donateurs ontvangen voor € 47,- per jaar vier keer het Tuinjournaal en de Open Tuinengids.
In deze korte film kunt u zien waar de Tuinenstichting voor staat.

Het eerste gesigneerde exemplaar van biografie Mien Ruys uitgereikt aan voorzitter NTs

Vrijdag 16 juni is op Bingerden het eerste gesigneerde exemplaar van de biografie over Mien Ruys door Leo den Dulk overhandigd aan Beline Geertsema. De NTs heeft een schenking gedaan voor de productie van het boek. Mede daardoor konden er meer kleurenfoto’s in het boek worden afgebeeld.

NTs aanwezig met stand bij Internationale Kwekerijdagen Bingerden

De Kwekerijdagen Bingerden hebben nationaal en internationaal faam verworven. Het is een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden in een prachtige natuurlijke en historische omgeving.

NTs aanwezig met stand in de tuin van het Bijbels Museum tijdens Open Tuinen Dagen Amsterdam

Aan de Amsterdamse grachten zijn deze dagen de mooiste tuinen voor het publiek opengesteld. Statige oude bomen, zeldzame planten, fraaie tuinhuizen en zowel klassieke als nieuw aangelegde tuinen zijn te bewonderen in de besloten percelen, die zelden voor het publiek toegankelijk zijn.

Tuin van de maand juni: Groot Sandbrink in Leusden-Zuid (U)

Voor de rietgedekte boerderij uit 1850 een grote langwerpige vijver. Hagen omsluiten de verschillende tuingedeelten, met grote en kleine borders, een laantje met Pyrus salicifolia 'Pendula' en hoogstamboomgaard.

Weet u een tuin met bijzondere toekomstwaarde voor de Open Tuinen Gids 2018?

Binnen de Nederlandse Tuinenstichting wordt gezocht naar manieren om 'tuinen met bijzondere toekomstwaarden' te onderscheiden. Bij deze zoektocht nodigen we donateurs en belangstellenden uit om samen met de NTs publiek toegankelijke tuinen en parken met bijzondere toekomstwaarden te selecteren.

Goed nieuws voor groene monumenten: Bezuinigingen definitief van tafel!

Uit de voorjaarsnota van het demissionaire kabinet is gebleken dat de 25 miljoen euro bezuiniging op de instandhouding van monumenten definitief van tafel is.

Zoeken naar de heldere lijn, de complete biografie Mien Ruys

15 juni verschijnt de publicatie: ‘Zoeken naar de heldere lijn, Mien Ruys, tuinarchitect 1904-1999‘ waarin het leven en het werk van Mien Ruys beschreven wordt. 'Zoeken naar de heldere lijn' is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Tuinenstichting.

Oproep: doe mee met de Tuin opknap dag in Betondorp Amsterdam

Op vrijdag 23 juni organiseert het Sociaal Tuinieren project samen met Ymere en Rainproof Amsterdam, Intratuin (en nog andere partijen) een tuin-opknap-dag in Amsterdam Betondorp.

Nieuw bij de Nederlandse Tuinenstichting: partnerdonateurschap

Het is nu met het partnerdonateurschap mogelijk als partner van een donateur om ook donateur te worden van de NTs, zonder de Open Tuinen Gids en het Tuinjournaal te hoeven ontvangen.

Nieuwe NTs-donateur bij stand Kwekerij Abbing deze zaterdagochtend

De NTs is deze zaterdag met een stand vertegenwoordigd bij kwekerij Abbing. U kunt bij de stand met korting donateur worden van de NTs, en dit is zojuist gebeurd: een bezoeker van de kwekerij besloot deze zaterdagochtend nieuwe donateur van de Nederlandse Tuinenstichting te worden. Hartelijk dank!