Sponsor worden

Bedrijven zoals kwekerijen, leveranciers van hoogwaardige tuinproducten, tuinontwerpers en -architecten, en hoveniers krijgen via diverse kanalen toegang tot de achterban van de Tuinenstichting. Door de bijdrage die je als sponsor betaalt, help je als bedrijf mee aan een solide financiële basis voor de Tuinenstichting. Zo kunnen wij onze doelstellingen blijven realiseren.

Wil je ook sponsor worden van de Nederlandse Tuinenstichting? Wij bieden de volgende pakketten aan:

Pakket 1: 150 euro per jaar   Pakket 2: 300 euro per jaar
 • Sponsorschap van de NTs, volgens algemene richtlijn
 • Vermelding bedrijfsnaam en bedrijfslogo op website NTs
 • Korte omschrijving bedrijfsactiviteiten daarbij opnemen
 • Vermelding bedrijfslogo op speciale (bedrijfs)pagina in Open Tuinen Gids
 • 10% korting op een advertentie in de Open Tuinen Gids en/of het Tuinjournaal
 • Eén extra Open Tuinen Gids ter promotie van het bedrijf en NTs
 • Sponsorschap van de NTs, volgens algemene richtlijn
 • Vermelding bedrijfsnaam en bedrijfslogo op website NTs
 • Korte omschrijving bedrijfsactiviteiten daarbij opnemen
 • Vermelding bedrijfslogo op speciale (bedrijfs)pagina in Open Tuinen Gids
 • 25% korting op een advertentie in de Open Tuinen Gids en/of het Tuinjournaal
 • Twee extra Open Tuinen Gidsen ter promotie van het bedrijf en NTs
 • Mogelijkheid tot bijsluiten van promotiemateriaal bij de verzending van de Open Tuinen Gids en het Tuinjournaal in maart
 • Mogelijkheid tot verspreiding van promotiemateriaal op beurzen waar de NTs aan deelneemt

Vragen? Neem contact met ons op: info@tuinenstichting.nl of 020-6235058.

Onze sponsors

Een aantal bedrijven steunt de missie van de Tuinenstichting. Wilt je ook sponsor worden van de Nederlandse Tuinenstichting? Neem contact met ons op: info@tuinenstichting.nl of 020-6235058.

De Nederlandse Tuinenstichting werkt sinds januari 2015 samen met Kwekerij Abbing in Zeist. Dit bijzondere familiebedrijf bestaat al sinds 1892. Grondlegger Jan Abbing werkte voor Koning Willem III als hovenier-tuinman, en vestigde toen zijn eigen bedrijf nabij station Driebergen-Zeist, waar de kwekerij nog steeds gevestigd is. Abbing is een begrip voor veel tuinliefhebbers; door de lange geschiedenis is binnen het bedrijf een grote vakkennis opgebouwd. Deze kennis vindt u terug in mooie en gezonde planten. Kwaliteit van planten én tuinen staan bij Abbing net zo hoog in het vaandel als bij de NTs. Daarom is de samenwerking een logische stap. Elke nieuwe NTs donateur ontvangt als welkomstcadeau een plantenbon ter waarde van € 20 van Abbing. Kwekerijabbing.nl

De Wiltfang verkoopt mooie tuinproducten, waarbij functionaliteit, duurzaamheid en verantwoord materiaalgebruik de hoofdrol spelen. De credo’s van De Wiltfang zijn: “Als functioneel ook mooi mag zijn” en “Koop minder, koop beter”. We leveren aan de kritische tuinier: enthousiaste particuliere tuinliefhebbers, maar ook mensen uit het vak. Presentatie, kennis en service zijn in overeenstemming met de producten. De Wiltfang streeft ernaar een evenwichtige lijn van eerlijke en duurzame producten aan te bieden via hun website, hun showroom en via bijzondere tuinbeurzen. De Wiltfang biedt NTs donateurs een korting van 10% bij bestellingen vanaf € 50,00, bij vermelding van het NTs-nummer. Dit kan vooraf telefonisch of per e-mail. U ontvangt dan een eenmalige kortingscode om u als NTs-donateur te kunnen registreren. Dewiltfang.nl


Tuinkassenwinkel.nl is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in het leveren en monteren van klassieke Engelse tuinkassen. In de overdekte showroom in Nijkerk staan meer dan 25 tuinkassen opgesteld van de beste kwaliteit en de mooiste materialen. Zo leveren zij cederhouten kassen, stalen kassen en aluminium kassen voor kleinere tuinen maar ook voor parkachtige omgevingen. De specialisten van Tuinkassenwinkel helpen u graag bij het realiseren van mooie projecten! Tuinkassenwinkel.nl


Jette Sjouke Tuinprojecten helpt u om van uw tuin een heerlijke groene buitenkamer te maken waar u veel plezier aan beleeft! Ik kan helpen met een tuinontwerp, beplantingsplan of advies. Samen werken we toe naar een tuin waar u het hele jaar van kunt genieten. Met de hoeveelheid onderhoud die bij ú past.
M 06-208.25.796; info@jstuinprojecten.nl

Zorgeloos een gezonde en kleurrijke tuin.

Dat is waar Joost Bosch Beregeningstechniek al ruim 20 jaar voor staat. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van grondwaterboringen, pompinstallaties en tuinberegening. Ruim twintig jaar geleden zijn wij gestart met het aanleggen van beregeningsinstallaties in tuinen op de Veluwe.

Inmiddels voorzien onze beregeningsinstallaties ook in ’t Gooi, op de Utrechtse Heuvelrug en in de Betuwe diverse soorten tuinen een regenbui op afroep. Met de onvoorspelbaarheid van het huidige klimaat, is een automatische beregeningsinstallatie de sleutel tot zorgeloos, een gezonde kleurrijke tuin.

Graag komen wij bij u op de koffie voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek om de wensen voor uw tuin te bespreken.

Zie ook onze website: https://joostboschberegening.nl/


Groenpartners zijn creatieve ontwerpers en ambachtelijke hoveniers met een passie voor groen en geschiedenis, maar ook moderne ontwerpen zijn ons niet vreemd. Groenpartners is 1 van de slechts 10 hoveniers in Nederland die het predicaat Tophovenier mogen voeren. Wij zijn gespecialiseerd in groen erfgoed, lid van de Vakgroep Groenerfgoed, behoren tot de selecte groep van de Vereniging Erfgoedhoveniers en zijn sinds 2022 gecertificeerd Groen Erfgoed Hovenier. Kom langs op ons kantoor Nederhorst den Berg of bezoek onze website, Facebook, Pinterest of Instagram.


Bij Ruurd en Deyke zit het groenvak in de genen. Een brede kennis van planten en beplanting vormt de basis van al hun activiteiten. In het groenadviesbureau houdt Ruurd zich bezig met de beplantingsprojecten. Daarnaast werkt hij als adviseur groen erfgoed voor Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumenten (ERM). Deyke richt zich vooral op het ontwikkelen van cursussen in het historisch groen.


Kwekerij Schipper
is een kwekerij van aparte 1-jarigen, Salvia’s en Dahlia’s. Open: Vanaf 1 mei tot eind september, altijd op afspraak. Graag een email aan info@kwekerijschipper.nl om een afspraak te maken, zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd op de kwekerij zijn. Groepen tot 50 personen is mogelijk. Telefoon: 06 18181690


Als Smederij Oldenhave in Vorden zijn wij één van de weinige ambachtelijke smederijen in Nederland. Bij onze werkwijze staan kwaliteit en eerlijk vakmanschap centraal. Ons familiebedrijf behoort tot de top van Nederland. We richten ons niet alleen op restauratie, maar maken ook nieuw werk, veelal aan de hand van schetsen, die dan door ons worden uitgewerkt. Eén van onze specialisaties is het restauratiesmeedwerk in de monumentenzorg. Bovendien zijn we één van de weinige bedrijven die restauraties mogen verrichten voor de Rijksgebouwendienst. Fraaie voorbeelden van ons werk zijn o.a. de restauratie van de fontein op het Binnenhof in Den Haag en de kroonluchters in de Ridderzaal.


Hoveniersbedrijf Stip te Elspeet is een partner bij het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Drijfveer is het rentmeesterschap voor mens, plant en milieu. Binnen ons familiebedrijf brengen we graag tuinen tot leven. Tuinen waar groen de hoofdrol in speelt, waarbij water zoveel mogelijk behouden en gebruikt wordt en er veel biodiversiteit is. We gebruiken daarbij graag duurzame en natuurlijke materialen en uiteraard is een vitale bodem de basis van een levende tuin. Hoveniersbedrijf Stip is NL Professional bij NL Greenlabel.


Bij Kwekerij Morning Glory in Aalsmeer vindt u een breed assortiment bijzondere tuinplanten. Zowel eenjarige planten, als vaste planten en kuipplanten. Er is ook een grote collectie Salvia’s en Pelargoniums. Daarnaast vindt u er in het voorjaar en in het najaar een brede keuze aan hanging baskets. Voor openingstijden zie de website.Het computer-programma Plantenkennis bevat uitgebreide informatie over ruim 9000 planten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Alle kenmerken van de plant staan hierin beschreven verduidelijkt met 14.000 foto’s. Het programma heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee u planten kunt selecteren op basis van hun kenmerken. De PRO uitvoering van het programma biedt hoveniers en tuinarchitecten de mogelijkheid om eenvoudig beplantingslijsten samen te stellen voor hun klanten. Deze beplantingslijsten kunnen o.a. worden gebruikt voor offertes en bestellijsten.


Plantago houdt zich bezig met alles wat met plantennamen te maken heeft. Hiervoor beschikken wij over grote databases met zowel Latijnse als Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse plantennamen. Daarnaast hebben wij van 15.000 planten ook de kenmerken beschikbaar en hebben wij een foto-bibliotheek waarin zich reeds 80.000 beelden bevinden. Dit alles leveren wij ook aan externe bedrijven t.b.v. websites en apps, zowel de complete database als maatwerk voor specifieke doeleinden. Ook kan elke tuinliefhebber op de website eenvoudig vinden waar planten te koop zijn in Nederland en België


Historisch Groen Beheer richt zich op praktisch beheer van historisch groen. Met ruim dertig jaar ervaring en vele voetstappen in het historisch groen heeft Klaas de Boer een schat aan kennis en ervaring opgedaan om klanten met raad en daad bij te staan in het beheer van historisch groen. Het werkveld beslaat (Sim)subsidies aanvragen, projecten voorbereiden en begeleiden, advies, restauratie- en beheerplannen opstellen, uitvoering coördineren en kennisoverdracht.

Tuinontwerpen Irene de Jong ontwerpt persoonlijke tuinen. Ook creëert zij tuinen die passen in dit tijdperk waarin we rekening moeten houden met verandering van het klimaat en waarin we zuiniger omgaan met de aarde. En dat begint met ieders eigen stukje van die aarde wat ingericht wordt als tuin. Daarnaast verzorgt zij het onderhoud van tuinen, ook samen met de opdrachtgever.

Al meer dan 20 jaar zijn wij van Ilexcrenata.nl en Japansehulst.nl gespecialiseerd in het kweken van meerdere soorten Japanse hulst (Latijn: Ilex crenata). Deze groenblijvende haagplant heeft een uitstraling die veel weg heeft van de buxus en is daardoor een goede buxusvervanger. Wij leveren de planten via onze webshops direct vanuit eigen kwekerij aan particulieren en bedrijven. Dankzij onze jarenlange ervaring in o.a. de Japanse hulst, Portugese laurierTaxus haag en Euonymus japonicus Green Spire voorzien wij onze klanten van uitstekend advies bij het aanschaffen en onderhouden van diverse haagplanten.


Overweegt u een sedumdak aan te leggen? Goed bezig! Dit brengt talloze voordelen met zich mee, voor zowel uzelf als het milieu. Van een verhoogde biodiversiteit en isolatiewaarde tot en met een schonere leefomgeving en verhoogt rendement op de zonnepanelen. Wij helpen u met het vinden van de beste leverancier en begeleiden bij de subsidieregeling. Vraag gratis vrijblijvende offertes aan en vergelijk de beste aanbieders van groen dak!