Publicatie bestellen

De Nederlandse Tuinenstichting brengt verschillende publicaties uit:

  1. Jaarlijks de Open Tuinen Gids: met enkele honderden prachtige tuinen, waaronder groenerfgoedtuinen, die een bezoekje absoluut waard zijn. Daarnaast biedt de gids informatie over kwekerijen en tips voor interessante publieke plekken. Laat je inspireren door bijzondere kwekerijen, landgoederen, oude pastorietuinen met zeeën van stinsenplanten, moderne grassentuinen of ecologische (moes)tuinen verspreid over het hele land! De Open Tuinen Gids is gratis verkrijgbaar voor onze vrienden. Niet-vrienden kunnen de gids bestellen (22,50 euro exclusief verzendkosten).
  2. Driemaal per jaar het Tuinjournaal, het officiële orgaan van de Tuinenstichting: in dit periodiek doen we verslag van onze activiteiten op het gebied van instandhouding, behoud en herstel van tuinen en parken, en brengen we verdiepende informatie over de tuinkunst. Om de belangstelling voor groen erfgoed en kwalitatief goede tuinen en parken in brede zin vergroten, heeft ieder Tuinjournaal een uniek thema. Het Tuinjournaal is exclusief voor onze vrienden.
  3. Overige publicaties, (mede) op initiatief van de Tuinenstichting: Zo namen we in de jaren 80 en 90  initiatief tot het inventariseren van belangrijke Nederlandse tuinen en parken, ontworpen tussen 1850 en 1940.

Een overzicht van de publicaties vind je hier.

Neem contact op met het bureau van de NTs voor meer informatie of om een publicatie te bestellen: 020-6235058 of info@tuinenstichting.nl.