login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Open Tuinencommissie aan de slag!

Nu steeds meer tuinen open gaan en tuineigenaren weer bezoekers mogen ontvangen, kan de nieuwe Open Tuinencommissie eindelijk aan de slag met haar werk. Maanden hebben we ernaar uitgekeken en ondertussen gewerkt aan criteria voor de nieuw te werven tuinen voor de Open Tuinen Gids.

Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover: de OTC Limburg en Noord-Brabant Oost, bestaande uit Vera Kardaun, Jo Willems en Dieneke Onderdelinden, kwam samen met kerngroepleden Rita Bergshoeff-den Breeje en Robertien Aberson bij elkaar voor een kennismaking en tuinbezoek. ’s Morgens bezochten we in Geulle de prachtige tuin van Vera Kardaun en ’s middags stond een bezoek op het programma aan De Heerenhof en de Buurt Tuinderij Hof van Heer van Jo Willems en Jan van Opstal in Maastricht.

De kersverse OTC Limburg en Noord-Brabant-Oost in de Heerenhof, Tuin van de maand juni. V.l.n.r.: Jo Willems, Rita Bergshoeff-den Breeje, Dieneke Onderdelinden, Robertien Aberson en Vera Kardaun. Foto: Jan van Opstal

De missie van de OTC, het actief werven van nieuwe leden en het op zoek gaan naar nieuwe, bijzondere en ook hedendaagse tuinen met een verhaal, konden we al meteen in daden omzetten. Zo mogen we Marnis Plantenkwekerij in Bunde en de Kwekerij van Rogier en Linda Bastin in Hulsberg welkom heten als nieuwe verkooppunten voor de Open Tuinen Gids. Verder hebben we afspraken gemaakt om nieuwe tuinen in Maastricht te gaan bezoeken.

Vakantie in eigen land?
Viert u deze zomer vakantie in eigen land? Laat de Open Tuinen Gids uw reisgids zijn en plan eens een bezoek aan een van de vele mooie open tuinen in ons land. Juist in deze tijd bieden deze groene oases rust en reflectie, maar ook inspiratie!
De gids is bovendien leuk om cadeau te geven. Behalve bij de genoemde kwekerijen is de gids o.a. ook verkrijgbaar bij hovenier De Briellaerd in Barneveld en natuurlijk via de NTs website.