Hanne Louwerse

Sinds september 2020 zet ik mij in als regio lid van de Open Tuinen Commissie voor regio Zeeland. Het helpt dat ik geboren en getogen ben in Zeeland, hoewel ik vervolgens 25 jaar in Brabant heb gewoond.
Getuinierd heb ik bij elk huis dat mijn man Marten en ik bewoonden, maar in Kaatsheuvel begon in 1990 het serieuze werk: op een voormalig weiland van bijna 1 ha. Eindelijk plek voor respectabele borders! De ene kleurstelling na de andere uitproberen … geweldig. Al snel prijkte ‘Het Blomhof’ in de NTS-gids en samen met nabije andere tuinen trokken we volop belangstelling. Tot het na 18 jaar tijd werd om een beetje gas terug te nemen. We verkochten huis plus dierbare tuin en keerden terug naar Zeeland. Op de foto sta ik voor het huidige huis in Veere, het ‘klein Blomhof’. Nog altijd wel 700 m2, groot genoeg om leuk te tuinieren, in verhoogde bakken met betrouwbare planten in onkruidvrije vruchtbare grond! Rond het huis ligt mijn domein, en Marten tuiniert in zijn moestuin in de buurt.
Al jaren ben ik lid van drie tuinclubs, ik heb van menige tuinenreis naar het buitenland genoten. Voor het tijdschrift Groei & Bloei heb ik 17 jaar tuinreportages en rubrieken verzorgd, en desgevraagd ook een boek geschreven, getiteld: ‘50 kleine tuinen’. Je kunt gerust zeggen, dat ik veel tuinen heb gezien!
Ik hoop dat Alie Kooiman (kerngroeplid van onze regio) en ik een variatie aan mooie tuinen kunnen toevoegen aan de tuinengids. We zijn net begonnen maar vonden al 3 nieuwe. Dat geeft moed.  Daarnaast zijn we van plan de relatie met al aangesloten tuineigenaren stevig te onderhouden om zo het belang van hun inbreng te onderstrepen.
Leuk werk zo’n commissie, alleen … ik hou niet zo van vergaderen …