Nieuws
Gepubliceerd: 16 februari 2023

Open Tuinengids 2023 met extra dit jaar de Open Moestuinen Gids

De Open Tuinen Gids 2023 van de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) is uit!

Met een kleurrijk overzicht van meer dan 400 prachtige tuinen en kwekerijen die hun deuren openen voor het publiek, waaronder de sneeuwklokjestuinen die nu al te bezoeken zijn. De tuinen zijn een afspiegeling van verschillende tuinstijlen en -stromingen in Nederland. Elke tuin vertelt een eigen verhaal over de plek, de ligging, de maatschappelijke ontwikkelingen en de visie van de eigenaar. Hieronder ter inspiratie alvast enkele voorbeelden van de bijzondere tuinen uit de gids.

Nieuw dit jaar de Open Moestuinen Gids

Dit jaar zit er een extra gids bij, namelijk een aparte bijlage met zo’n 50 bijzondere Nederlandse (open) moestuinen. Want ook moestuinen behoren tot het groen erfgoed waar de NTs zich al meer dan 40 jaar voor inzet. Als u vriend wordt krijgt u dit jaar dus niet alleen de Open Tuinen Gids maar ook deze mooie Open Moestuinen Gids.

 

Overzicht van tuinen per provincie

De Open Tuinengids van de NTS geeft een uniek overzicht van de tuinen die per provincie te bezoeken zijn: van traditionele landgoederen met prachtig groen erfgoed tot moderne tuinen met elk een eigen karakter. Ook routes langs open tuinen staan erin vermeld. In de Open Moestuinen Gids beschrijven tuinhistorici Anne Wolff en Lenneke Berkhout tuinen uit de gids én andere tuinen met moesplanten. Zij houden daarmee een pleidooi voor ‘eetbare schoonheid, kleur, diversiteit en natuur’. Laat u inspireren door de prachtige open sier- en moestuinen uit beide uitgaven, bezoek deze en vooral: geniet een heel tuinseizoen lang!

Al sinds 1991 geeft de NTs jaarlijks de Open Tuinen Gids uit.

De Open tuinen Commissie met 24 gemotiveerde, bevlogen en enthousiaste vrijwilligers, verspreid over het land, stellen deze gids samen. Vrienden van de NTs ontvangen de gids automatisch, maar deze is ook te koop voor niet-vrienden, zie de link onderaan dit bericht. Daarnaast zijn er nog en zo’n 25 verkooppunten in het land.

Over de Nederlandse Tuinenstichting

De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) komt op voor historisch en hedendaags groen erfgoed. Hiernaast bevordert zij de aanleg en ontwikkeling van nieuwe tuinen en parken: het groen erfgoed van de toekomst! De Tuinenstichting bestaat sinds 1980 en is gevestigd in Amsterdam.

Wij kunnen dit  mooie werk niet zonder steun van al onze vrienden. Met uw steun speelt u een belangrijke rol in het voortzetten van onze missie, het bewaren, beschermen en behouden van historisch en hedendaags groen erfgoed.

U kunt het belangrijke werk van de NTs steunen door vriend te worden. (zie voor de verschillende soorten vriendschap)  https://www.tuinenstichting.nl/over-ons/donateur-worden

Wat krijgt u terug voor uw vriendschap:
* Jaarlijks de prachtige Open Tuinen Gids met dit jaar extra de Open Moestuinen Gids.
* Drie maal per jaar het Tuinjournaal, een mooi vormgegeven informatief magazine
* De Tuinpas die gratis toegang geeft tot de 400 opengestelde tuinen
* Korting op interessante lezingen en bijeenkomsten
* Korting op excursies naar bijzondere parken en tuinen onder deskundige begeleiding
* Kennisuitwisseling
* Mogelijkheid van ontmoeten van mensen die de passie voor het groen met elkaar delen
* Het meehelpen aan het waarborgen van een groene toekomst

Wilt u alleen de Open Tuinen Gids en/of de Open Moestuinen Gids bestellen dan kiest u voor  ttps://www.tuinenstichting.nl/publicaties/open-tuinengids/

  • De Open Tuinen Gids 2023 kost voor niet vrienden 24,95 euro inclusief verzendkosten
  • De Open Moestuinen Gids kost voor niet vrienden € 7,95 inclusief verzendkosten.
  • Aanbieding: Open Tuinen en Moestuinen Gids samen € 27,50

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin