Agenda
Excursie
Nieuws
Gepubliceerd: 16 februari 2023

Excursie 2 juni 2023 Groene metamorfose Rotterdam, VOL

Op 2 juni 2023 organiseert de NTs een zeer interessante wandelexcursie naar Rotterdam.

Deze excursie is volgeboekt. Wel kunt u op een wachtlijst worden geplaatst of u opgeven voor een van onze andere mooie excursies.

Park Rotterdam

In Rotterdam gebeuren heel bijzondere dingen op ‘groengebied’. Stichting Droom en Daad is bezig met de gemeente om ‘Het Park’, gelegen naast de Euromast, prachtig te restaureren. Dit Zocher-park wordt volgens de droom-en-daad-website het mooiste park van Nederland. Grote delen zijn al opgeknapt en beetje bij beetje volgt de rest. Nienke van Wijk, de kersverse directeur, en Benno Lambooy, de bijzonder kundige projectleider, zullen ons rondleiden.

Buitenplaats Schoonoord en het Contemporaine Museumpark

Naast Het Park liggen de fraaie, historische tuin van de 18de-eeuwse buitenplaats Schoonoord en het contemporaine Museumpark. Dit laatste heeft afgelopen jaar een facelift ondergaan en gaat dit voorjaar weer open. Uiteraard bezoeken we beide parken. We gebruiken de lunch in Het Nieuwe Instituut, direct gelegen aan het Museumpark.

Groen-programma Rotterdam

Maar het meest interessant: de stad Rotterdam heeft recentelijk een ambitieus groen-programma ontwikkeld met zeven grote projecten (kosten 233 miljoen!). Het Hofplein en het Schouwburgplein worden groene pleinen met minder verkeer. De Westblaak wordt Blaakpark en in Rotterdam-Zuid komen drie compleet nieuwe parken! Annemieke Fontein, hoofd Landschapsarchitectuur bij Stadsontwikkeling, zal in een zaal van het Nieuwe Instituut vertellen over de achterliggende ideeën. Met het verhaal van Annemiek Fontein wordt de dag afgesloten.

‘Little C’ (Coolhaven Lofts and Workspaces)

Voor de doorzetters gaan we nog (met de tram) naar het dorp aan de Coolhaven, ofwel ‘Little C’.  (Coolhaven Lofts and Workspaces). Dit nieuwe wijkje combineert  een stoer stadsgevoel met een ontspannen groene sfeer. Het voelt als een dorp, geïnspireerd op The Village in New York.

 

Dorp aan de Coolhaven, ‘Little C’, Coolhaven Lofts and Workspaces

Praktische Informatie: 

  • Vrijdag 2 juni, Rotterdam
  • NTs-vrienden met één introducé € 75,- p.p., niet-NTs-vrienden € 85,-.p.p.
  • Prijzen zijn inclusief koffie/lunch/lezing.
  • Aantal deelnemers max. 25.
  • Startpunt: café Het Heerenhuys in Het Park (Baden Powelllaan 12, 3016 GJ Rotterdam).
  • Tijden: van 09.30 tot 15.30 (met mogelijke uitloop tot ca. 17.00).
  • Wandelexcursie
  • Eigen vervoer
  • Restitutiedatum 12 mei

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin