Nieuws
Gepubliceerd: 23 juni 2020

En de winnaar is …

De winnaars van de NTs-fotowedstrijd ‘Je eigen voorjaarstuin’ zijn bekend! Dat zijn: Jan Nauta (Tuin van Jan F. Nauta en Sible de Blaauw, tuin nr.20 in Open Tuinen Gids 2020), Siem de Vlas (Hofje van Bastionwoningen, Leeuwarden) en Jan-Willem Steenweg (Jan Wilde een Tuin, tuin nr. 27 in Open Tuinen Gids 2020). Zij krijgen hun prijs thuis toegestuurd: het onlangs verschenen boek ‘Hypernatuur. Planten met het oog op de toekomst’ van Cor van Gelderen en Wouter van der Tol!

Inderdaad, drie winnaars. In totaal zijn 107 kleurrijke voorjaarsfoto’s ingestuurd en de keuze was moeilijk. Daarom heeft de jury (Robertien Aberson – bestuurslid NTs –, Rita Bergshoek – voorzitter Open Tuinencommissie – en Simone Langeweg – bureau NTs) drie categorieën onderscheiden: 1. overzicht van een tuin, 2. onderdeel van een tuin en 3. macro-opname. De inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

• Relatie met het onderwerp: dekt de foto inderdaad het thema van de fotowedstrijd?
• Technische kwaliteit en compositie: kleurweergave, belichting, scherpte
• Creativiteit en originaliteit
• Schoonheid van de voorjaarstuin zelf

Het bestuur van de NTs heeft besloten ook een aanmoedigingsprijs toe te kennen aan Fedde en Lars, de jongsten onder de voorjaarstuinfotografen (10 en 5 jaar oud), voor hun foto van pappa’s tuin (zie hieronder). Zij krijgen een Legopakketje cadeau.

Bekijk hier alle inzendingen

Zomertuinfotowedstrijd

Vanwege de vele mooie foto’s die we ontvingen, hebben we besloten in september een zomertuinfotowedstrijd te houden. Dus houd deze zomer je camera bij de hand en fotografeer de pracht in je zomertuin. En een tip … een beetje nabewerken van de foto is toegestaan. Verhoog bijvoorbeeld het contrast in de foto iets voor een nóg sprekender foto. Let erop dat juist wat je belangrijk vindt in de foto, scherp is. En vergeet niet de horizon recht te zetten! Na de zomervakantie meer over deze nieuwe fotowedstrijd.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin