Nieuws
Gepubliceerd: 15 november 2021

De Kleine Plantage stopt per juli 2022

Na bijna veertig jaar stopt kwekerij De Kleine Plantage per 1 juli 2022. Met veel passie, liefde en deskundigheid hebben Fleur van Zonneveld en Eric Spruit vorm gegeven aan een bedrijf dat in binnen- en buitenland bekend is, zowel vanwege de kwekerij als vanwege de tuinen. Die tuinen en de kwekerij worden tot 1 juli in optimale conditie gehouden. Vanaf half maart staat de kwekerij weer vol met vaste planten, vanaf begin april komen daar de rozen en clematissen bij en in het begin van mei zullen de éénjarigen en niet-winterharde planten als vanouds aanwezig zijn.
Ook de themadagen, die op de eerste weekenden van de maanden gehouden werden, gaan in 2022 door. In april, mei en juni worden drie activiteiten georganiseerd met een bundeling van vele standhouders die bij de dagen in voorgaande jaren van de partij waren.

Op 2 en 3 april VOORJAARSPRIKKELS: rozen van de biologische rozenkwekerij De Bierkreek, zaden van De Cruydt-Hoeck, heemplanten van De Heliant, antiquarische boeken van Bij Tij en Ontij, voorlichting door De Hofenier, e.a.

Op 7 en 8 mei  BOL & BOS: zomerbollen van Hein Meeuwissen, voedselbosplanten en heesters van Arborealis, boeken over tuinen en architectuur van Architectura & Natura, schaduwplanten van Bart Wortelboer.

Op 4 en 5 juni  FINAL ATTRACTION: het allerlaatste themaweekend: bloemenkaarten en porcelein van Lang & Schrödter, Boeken van De Groene Luwte en Ria Loohuizen, kruiden en groenten van Het Blauwe Huis, duurzame en praktische spullen voor huis en tuin van Handig Goed, tuintijdschrift Onze Eigen Tuin, vaste planten en een lezing van en door Brian Kabbes,  hosta’s van Jannes van Rossum. Een grote finale.

Voor tuinliefhebbers en tuinclubs biedt de periode van maart tot 1 juli de laatste mogelijkheid om de kwekerij en de tuinen van De Kleine Plantage te bezoeken, een kwekerij die in de afgelopen veertig jaar binnen de Nederlandse tuincultuur van belang is geweest.

De Kleine Plantage
Handerweg 1
9967TC  Eenrum
info@dekleineplantage.nl
www.dekleineplantage.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin