Nieuws
Gepubliceerd: 22 maart 2024

Annulering Scriptieprijs 2024 Nederlandse Tuinenstichting

Helaas kan de geplande tweede uitreiking van de scriptieprijs van de Nederlandse Tuinenstichting op 25 juni van dit jaar niet doorgaan.

De scriptieprijs van de NTs heeft als thema ‘Groen Erfgoed’. Dit betekent dat de scriptie gaat over tuinen, parken, openbare groenvoorzieningen en landschappen die van cultuurhistorische waarde en maatschappelijke betekenis zijn, bijvoorbeeld door hun architectuur, vormgeving, inrichting of beplanting, evenals over de ontwerpers of beheerders ervan. Dit jaar was de scriptieprijs opengesteld voor masterscripties van zowel HBO- als WO-studenten, met een prijs van € 1500,00 voor de beste scriptie.

Omdat er dit jaar te weinig inzendingen waren, heeft het bestuur in overleg met de jury besloten dat er geen sprake is van een ”prijsvraag” en niet tot een prijsuitreiking over te gaan. De inzenders zijn reeds op de hoogte gesteld van dit besluit. We zullen als NTs onderzoeken hoe we bij een volgende editie meer inzendingen kunnen ontvangen, zodat we weer, net zoals vorig jaar, een mooie prijsuitreiking kunnen organiseren.

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin