Geen categorie
Gepubliceerd: 7 juli 2020

Anneke van Apeldoorn

In 1969 vertrokken we vanuit een flat in Amstelveen met onze driejarige zoon naar een klein boerderijtje in Zalk. We waren beiden docent Nederlands en dachten eerst maar het huis en daarna een baan. In die periode was er een groot tekort aan docenten. In 1970 werd daar onze dochter geboren. Het huis was eigenlijk te klein en ook de tuin vond ik niet groot genoeg. In 1973 kochten we, midden in de oliecrisis een grote boerderij met 2500 meter grond aan de Zalkerdijk. Eerst verbouwen, maar ook naast een volledige baan een nieuwe tuin aanleggen.
Na mijn scheiding in 1995 kwam ik terecht in Sint Jansklooster. Daar hield ik met nog drie andere tuineigenaren, onder wie Geke Rook, drie maal per jaar open tuin. Ik vond mijn tuin niet goed genoeg om als tuin opgenomen te worden in de Gids, Ik was al wel donateur van de NTs, in 1982, samen met een abonnement op Onze Eigen Tuin, een cadeau van mijn moeder.

In 2005 ben ik verhuisd naar Havelte. Ik heb me daar in 2009 op aandrang van Lietje de Vree als tuineigenaar aangemeld bij de NTs. In datzelfde jaar werd ik lid van de Open Tuinencommissie.
Sinds 1984 ben ik lid van Tuinclub Hattem en ik heb met deze club veel tuinen in binnen- en buitenland bezocht. Bij elk tuinbezoek leer ik nog altijd en ben ik soms blij verrast. Hopelijk ga ik samen met Lietje in de komende tijd nog veel tuinen in de regio Noord keuren en (her)bezoeken.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin