login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Excursie Tuinkunst en boerenerven in Drenthe op 26 september 2020 – Volgeboekt

Datum: 26 september 2020, vanaf 10:00

Start locatie: Centrum Assen

Voor deze excursie zijn geen plaatsen meer beschikbaar.


Vrijdag 26 september (eigen vervoer, of OV en fiets)


In hartje Assen ligt het prachtige 18e-eeuwse landgoed Overcingel. Het was bijna 250 jaar in familiebezit, maar het afgelopen jaar is het overgedragen aan het Drents Landschap. Onze wandeling door het historische Assen leidt via de daktuin van het Drents museum naar dit statige landhuis. We zien er de fraaie siertuin, en het rond 1820 vermoedelijk door Lucas Roodbaard ontworpen landschapspark met nog enkele 18e-eeuwse elementen, zoals een ‘Grand Canal’.

De lunch gebruiken we in de van oorsprong 16e-eeuwse Boerderij Kamps, vlakbij Assen. Heilien Tonckens, een begrip in de groene wereld van het Noorden, vertelt er ons over belangrijke veranderingen van het Drentse boerenerf sinds de 19e eeuw. Aansluitend wandelen we langs een aantal karakteristieke boerderijen in het mooie beekdal van de Drentse Aa. We eindigen de wandeling op Kampsheide, een eeuwenoud cultuurgebied, dat alle elementen van het Drents landschap bevat.

NTs-donateurs met één introducé €45,- p.p.;
Niet-donateurs € 50,- p.p.
Maximaal 18 deelnemers

U kunt aan deze excursie deelnemen met een auto of met een fiets (afstand landgoed Overcingel boerderij Kamps 5 km).
Startpunt: centrum Assen
Tijd: 10.00-16.00 uur

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze excursie