login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Bedrijven die de missie van de Tuinenstichting steunen

Deze bedrijven ondersteunen de missie van de Nederlandse Tuinenstichting actief.
Wij zijn erg blij met de groeiende groep bedrijven die ons werk mede mogelijk maken!

 

Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) is een van de weinige resterende bedrijven die nog steeds zowel kweker als handelaar/exporteur is. Op de 35 ha. grote kwekerij worden volgens de strikte milieu regels van MPS ongeveer 30 verschillende soorten tulpen en 15 soorten narcissen geteeld. Daarnaast heeft het bedrijf een veredelingsprogramma voor nieuwe tulpensoorten en worden er tulpen geleverd uit de broeierij. Sinds enkele jaren heeft JUB een grote showtuin waar klanten en belangstellenden 800 soorten in het voorjaar en ruim 500 soorten in de zomer kunnen bekijken.

 

 

Bangert en van HagenBangert en Van Hagen. Dit bedrijf is in 2013 opgericht door Margreeth Bangert en Twan Van Hagen. Cultuurhistoricus Margreeth Bangert heeft in 2001 Res nova opgericht. Res nova is toonaangevend in Nederland op het gebied van erfgoedontwikkeling. Tuin- en landschapsarchitect Twan van Hagen heeft in 2004 Het Groene Penseel opgericht. Naast de groene architectuur is Het Groene Penseel in den lande bekend om haar groene cursussen, trainingen en opleidingen. Lees elders op onze website meer over dit bedrijf, dat onze donateurs gratis groen advies aanbiedt!

 

 

 

 

www.baljon.nl

 

GroenpartnersGroenpartners zijn creatieve ontwerpers en ambachtelijke hoveniers met een passie voor groen en geschiedenis gevestigd in het voormalig raadhuis van Loenen aan de Vecht. Wij ontwerpen grote en kleine projecten. Niet alleen ontwerp opdrachten voor landelijke en historische tuinen zijn in goede handen bij Groenpartners, ook bedrijfstuinen, particuliere tuinen en stedelijk gebied behoren tot ons werkterrein. Het team van Groenpartners verzorgt op vakkundige en snelle wijze de realisatie van de plannen. Modern vakmanschap gaat hand in hand met het ambacht. Wat groenpartners uniek maakt is de gespecialiseerde kennis op het gebied van ‘groene historie’. Historisch fruit, boerenerven, jonghistorische tuinen (vanaf 1850), landgoederen en buitenplaatsen langs de Vecht. Onze werkzaamheden bestaan uit: advies en uitvoering van regulier onderhoud, snoeionderhoud van bomen, hoogstamfruit en leifruit snoeien volgens de beredeneerde snoeimethode, leveren en aanbrengen van grote hagen en bomen en historisch onderzoek. Groenpartners is 1 van de slechts 10 hoveniers in Nederland die het predikaat Tophovenier mogen voeren. En wij zijn gespecialiseerd in erfgoed en behoren tot de selecte groep bedrijven die zich
verenigingen in de Vakgroep van Erfgoedhoveniers.

 

HaagplantenHaagplanten.nl levert topkwaliteit haagplanten, en is gespecialiseerd in haagplanten boven de 150 cm. Haagplanten.nl doet zaken met vele kwekerijen door heel het land. Het bedrijf selecteert zelf de kwekerijen en controleert de kwaliteit van de planten voordat ze aangeboden worden. Doordat de planten direct van de kwekerij worden geleverd en er geen onnodige schakels tussen klant en de kwekerij zitten, kunnen de haagplanten voor interessante prijzen aangeboden worden.

 

Schermafbeelding 2015-10-19 om 16.42.23Met De Wiltfang heeft de Nederlandse Tuinenstichting al een jarenlange samenwerkingsrelatie. De Wiltfang verkoopt hoogwaardige tuingereedschappen voor tuinliefhebbers en professionals, en heeft ook een showroom in Maartensdijk.De Wiltfang organiseert daarnaast diverse workshops, waaronder een workshop gereedschapsonderhoud, die soms speciaal voor NTs donateurs wordt georganiseerd. Gedurende enkele jaren ontvingen nieuwe donateurs een paar lederen handschoenen van de Wiltfang of een cadeaubon. Aan deze actie is per 1 januari 2015 een einde gekomen. Maar onze donateurs ontvangen nog wel korting bij De Wiltfang wanneer zij producten aanschaffen. Dat kan via onze website of in de showroom op vertoon van uw donateurspas.

 

AbbingDe Nederlandse Tuinenstichting werkt sinds januari 2015 samen met Kwekerij Abbing in Zeist. Dit bijzondere familiebedrijf bestaat al sinds 1892. Grondlegger Jan Abbing werkte voor Koning Willem III als hovenier-tuinman, en vestigde toen zijn eigen bedrijf nabij station Driebergen-Zeist, waar de kwekerij nog steeds gevestigd is. Abbing is een begrip voor veel tuinliefhebbers; door de lange geschiedenis is binnen het bedrijf een grote vakkennis opgebouwd. Deze kennis vindt u terug in mooie en gezonde planten. Kwaliteit van planten én tuinen staan bij Abbing net zo hoog in het vaandel als bij de NTs. Daarom is de samenwerking een logische stap. Elke nieuwe NTs donateur ontvangt als welkomstcadeau vanaf januari 2015 een plantenbon ter waarde van € 20 van Abbing.

 

Historisch groen beheer

Historisch Groen Beheer is een bedrijf dat zich richt op praktische beheer van historisch groen. Met tweeëntwintig jaar ervaring en vele voetstappen in het historisch groen heeft Klaas de Boer een schat aan kennis en ervaring opgedaan om klanten met raad en daad bij te staan in het beheer van historisch groen. Het werkveld beslaat subsidies aanvragen, projecten, advies,      planvorming, uitvoering en op opdracht werk uitvoeren voor rentmeesters, adviesbureaus, tuin- en landschapsarchitecten, hoveniers en aannemers.

 

hoveniersbedrijf stipHoveniersbedrijf Stip te Elspeet is een partner bij het aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Drijfveer is het rentmeesterschap voor mens, plant en milieu. Het bedrijf levert beheerplannen, meerjarenplannen en herinrichtingsplannen. Hoveniersbedrijf Stip is NL Professional bij NLGreenlabel

 

stadshovenierswww.stadshoveniers.nl  Diederik Schwaanhuyser: Stadshoveniers is mijn hoveniersbedrijf. Ik ben hovenier met 10 jaar ervaring met het aanleggen en onderhouden van gemengde beplantingen. Zowel vaste planten als eenjarigen. Stadshoveniers mijn manier om het groen in de stad naar een hoger niveau te tillen. Ontwerp van de beplantingen, advies, coaching en fijn onderhoud zoals het snoeien van fruit, doe ik zelf. Voor onderhoud en aanleg van de gehele tuin werk ik samen met andere hoveniers en een landschapsontwerper.

 

Schermafbeelding 2015-10-19 om 16.15.51www.plantenkennis.com In het computerprogramma Plantenkennis staat uitgebreide informatie over ruim 7500 planten, met meer dan 7300 fraai foto’s. Naast alle kenmerken van de plant vindt u in het Plantenkennis programma o.a. ook hun winterhardheid en herkomst. Tevens is er bij veel planten achtergrondinformatie opgenomen over bijvoorbeeld de speciale eigenschappen en kwaliteiten van de betreffende plant.
Het Plantenkennis programma heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee u planten kunt selecteren op basis van hun kenmerken. De PRO versie van het programma biedt hoveniers en tuinarchitecten de mogelijkheid om eenvoudig beplantingslijsten te maken voor hun klanten. Deze beplantingslijsten kunnen
o.a. worden gebruikt voor offertes en bestellijsten.

 

Schermafbeelding 2015-10-19 om 16.49.20www.plantago.nl Plantago houdt zich bezig met alles wat met plantennamen te maken heeft. Hiervoor beschikken wij over grote databases met zowel Latijnse als Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse plantennamen. Op de website kunt u eenvoudig de juiste schrijfwijze van de namen opzoeken, maar tevens vind u bij vele tienduizenden plantennamen waar deze verkocht worden in Nederland en België.
Daarnaast hebben wij van 10.000 planten ook de kenmerken beschikbaar en hebben wij een foto-bibliotheek waarin zich reeds 50.000 beelden bevinden. Dit alles leveren wij ook aan externe bedrijven t.b.v. websites en apps, zowel de complete database als maatwerk voor specifieke doeleinden.

 

TuinTuin Logo facebook RGBhttp://tuintuin.nl  TuinTuin is een compleet platform voor tuinen. TuinTuin wil alle professionals kosteloos een platform geven voor hun mooiste projecten. Duizenden professionals én liefhebbers bezitten weergaloze foto’s… Inspiratie begint met beelden, een goede foto zegt meer dan 1000 woorden. Tuinprofessionals en tuinbezitters delen op TuinTuin de mooiste foto’s van hun beste ideeën en projecten. ‘Ontdek, verzamel en deel’ is dan ook het motto van onze website.
Ook in de tuinwereld draait het helaas vaak om commerciële belangen. TuinTuin wil laten zien dat het ook anders kan. Op TuinTuin komt inspiratie uit alle windstreken samen.

 

hof van heden kleinDe Hof van Heden brengt verleden en toekomst bij elkaar. Een jong maar ervaren tuinontwerpbureau creëert tijdloze tuinen. De ontwerpers, Arjan Boekel en Jochem Koelemeijer, maken omgevingen die mooi oud worden en altijd jong blijven. Plekken met subtiele schoonheid en diepe gelaagdheid. Tuinen met uitbundige expressie en verborgen parels. Ze smeden een verbond tussen gebouw, tuin en omgeving. Daardoor krijg je als bewoner of gebruiker van de ruimte – bewust of onbewust – het gevoel dat alles klopt. Je voelt je daardoor prettig in de ruimte.

 

 

Wilt u ook bedrijfsdonateur worden? Stuur een mailtje naar info@tuinenstichting.nl