login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Bedrijven die de missie van de Tuinenstichting steunen

Deze bedrijven ondersteunen de missie van de Nederlandse Tuinenstichting actief.
Wij zijn erg blij met de groeiende groep bedrijven die ons werk mede mogelijk maken!

 

AbbingDe Nederlandse Tuinenstichting werkt sinds januari 2015 samen met Kwekerij Abbing in Zeist. Dit bijzondere familiebedrijf bestaat al sinds 1892. Grondlegger Jan Abbing werkte voor Koning Willem III als hovenier-tuinman, en vestigde toen zijn eigen bedrijf nabij station Driebergen-Zeist, waar de kwekerij nog steeds gevestigd is. Abbing is een begrip voor veel tuinliefhebbers; door de lange geschiedenis is binnen het bedrijf een grote vakkennis opgebouwd. Deze kennis vindt u terug in mooie en gezonde planten. Kwaliteit van planten én tuinen staan bij Abbing net zo hoog in het vaandel als bij de NTs. Daarom is de samenwerking een logische stap. Elke nieuwe NTs donateur ontvangt als welkomstcadeau een plantenbon ter waarde van € 20 van Abbing.

 

Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) is een van de weinige resterende bedrijven die nog steeds zowel kweker als handelaar/exporteur is. Op de 35 ha. grote kwekerij worden volgens de strikte milieu regels van MPS ongeveer 30 verschillende soorten tulpen en 15 soorten narcissen geteeld. Daarnaast heeft het bedrijf een veredelingsprogramma voor nieuwe tulpensoorten en worden er tulpen geleverd uit de broeierij. Sinds enkele jaren heeft JUB een grote showtuin waar klanten en belangstellenden 800 soorten in het voorjaar en ruim 500 soorten in de zomer kunnen bekijken.

 

 

 

De Historische Moestuin van Landgoed Eyckenstein is deels ommuurd en heeft een oranjerie en historische kassen die in 2015 zijn gerestaureerd. De tuin is sinds 2006 volop in gebruik voor de teelt van biologische groenten, kruiden en bloemen. Luuk Schouten, groenteteler en Agnes Looman, bloemen- en kruidenkweker hebben een paradijsje van de historische moestuin gemaakt. www.agneskruiden.nl.

 

Groenpartners zijn creatieve ontwerpers en ambachtelijke hoveniers met een passie voor groen en geschiedenis, maar ook moderne ontwerpen zijn ons niet vreemd. Onder leiding van Melle Wierper werken wij van tekentafel tot en met de realisatie en onderhoud aan uw grote en kleine groenprojecten. Tientallen jaren ervaring, vakkennis en inspiratie brengen wij mee in ons werk. Groenpartners is 1 van de slechts 9 hoveniers in Nederland die het predikaat Tophovenier mogen voeren. Wij zijn gespecialiseerd in groen erfgoed, lid van de Vakgroep Groenerfgoed en behoren tot de selecte groep van bedrijven die zich verenigingen in de Vakgroep van Erfgoedhoveniers. Kom langs op ons kantoor in Loenen aan de Vecht of bezoek onze website, Facebook, Pinterest of Instagram.

 

Bangert en van HagenBangert en Van Hagen. Dit bedrijf is in 2013 opgericht door Margreeth Bangert en Twan Van Hagen. Cultuurhistoricus Margreeth Bangert heeft in 2001 Res nova opgericht. Res nova is toonaangevend in Nederland op het gebied van erfgoedontwikkeling. Tuin- en landschapsarchitect Twan van Hagen heeft in 2004 Het Groene Penseel opgericht. Naast de groene architectuur is Het Groene Penseel in den lande bekend om haar groene cursussen, trainingen en opleidingen. Lees elders op onze website meer over dit bedrijf, dat onze donateurs gratis groen advies aanbiedt!

 

 

Tuinontwerpen Irene de Jong  Mijn liefde voor de tuin geef ik graag door en dat doe ik door middel van het ontwerpen van een persoonlijke tuin. Ook creëer ik tuinen die passen in dit tijdperk waarin we rekening moeten houden met verandering van het klimaat en waarin we zuiniger omgaan met de aarde. En dat begint met ieders eigen stukje van die aarde wat ingericht wordt als tuin.

Naast het ontwerpen, verzorg ik het onderhoud van tuinen. Ook is het mogelijk om met mij samen te tuinieren. Ik werk dan samen met de opdrachtgever in de tuin en geef tijdens het werken uitleg. Leerzaam en gezellig!

 

Bij Ruurd en Deyke van Donkelaar zit het groenvak in de genen. Na vele jaren een tuincentrum te hebben gehad, houdt Ruurd zich nu bezig met zijn groenadviesbureau en heeft Deyke de leiding over tuinderij De Bostulp. De tuinderij is ontstaan doordat ze veel inheemse planten gebruiken in onze beplantingsplannen. Niet alle soorten zijn verkrijgbaar in de reguliere handel en daarom zijn ze zelf weer gaan kweken. Onze jarenlange ervaring in het plantvak staat garant voor een goede kwaliteit planten.

 

HaagplantenHaagplanten.nl levert topkwaliteit haagplanten, en is gespecialiseerd in haagplanten boven de 150 cm. Haagplanten.nl doet zaken met vele kwekerijen door heel het land. Het bedrijf selecteert zelf de kwekerijen en controleert de kwaliteit van de planten voordat ze aangeboden worden.

 

 

Schermafbeelding 2015-10-19 om 16.42.23Met De Wiltfang heeft de Nederlandse Tuinenstichting al een jarenlange samenwerkingsrelatie. De Wiltfang in Maartensdijk, verkoopt hoogwaardige tuingereedschappen voor tuinliefhebbers en professionals. De Wiltfang organiseert daarnaast diverse workshops. NTs donateurs ontvangen korting bij De Wiltfang wanneer zij producten aanschaffen op vertoon van de NTs donateurspas.

 

 

 

Historisch groen beheer

Historisch Groen Beheer is een bedrijf dat zich richt op praktische beheer van historisch groen. Met tweeëntwintig jaar ervaring en vele voetstappen in het historisch groen heeft Klaas de Boer een schat aan kennis en ervaring opgedaan om klanten met raad en daad bij te staan in het beheer van historisch groen. Het werkveld beslaat subsidies aanvragen, projecten, advies,      planvorming, uitvoering en op opdracht werk uitvoeren voor rentmeesters, adviesbureaus, tuin- en landschapsarchitecten, hoveniers en aannemers.

 

hoveniersbedrijf stipHoveniersbedrijf Stip te Elspeet is een partner bij het aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Drijfveer is het rentmeesterschap voor mens, plant en milieu. Het bedrijf levert beheerplannen, meerjarenplannen en herinrichtingsplannen. Hoveniersbedrijf Stip is NL Professional bij NLGreenlabel

 

stadshovenierswww.stadshoveniers.nl  Diederik Schwaanhuyser: Stadshoveniers is mijn hoveniersbedrijf. Ik ben hovenier met 10 jaar ervaring met het aanleggen en onderhouden van gemengde beplantingen. Zowel vaste planten als eenjarigen. Stadshoveniers mijn manier om het groen in de stad naar een hoger niveau te tillen. Ontwerp van de beplantingen, advies, coaching en fijn onderhoud zoals het snoeien van fruit, doe ik zelf. Voor onderhoud en aanleg van de gehele tuin werk ik samen met andere hoveniers en een landschapsontwerper.

 

Schermafbeelding 2015-10-19 om 16.15.51www.plantenkennis.com In het computerprogramma Plantenkennis staat uitgebreide informatie over ruim 7500 planten, met meer dan 7300 fraai foto’s. Naast alle kenmerken van de plant vindt u in het Plantenkennis programma o.a. ook hun winterhardheid en herkomst. Tevens is er bij veel planten achtergrondinformatie opgenomen over bijvoorbeeld de speciale eigenschappen en kwaliteiten van de betreffende plant.
Het Plantenkennis programma heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee u planten kunt selecteren op basis van hun kenmerken. De PRO versie van het programma biedt hoveniers en tuinarchitecten de mogelijkheid om eenvoudig beplantingslijsten te maken voor hun klanten. Deze beplantingslijsten kunnen
o.a. worden gebruikt voor offertes en bestellijsten.

 

Schermafbeelding 2015-10-19 om 16.49.20www.plantago.nl Plantago houdt zich bezig met alles wat met plantennamen te maken heeft. Hiervoor beschikken wij over grote databases met zowel Latijnse als Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse plantennamen. Op de website kunt u eenvoudig de juiste schrijfwijze van de namen opzoeken, maar tevens vind u bij vele tienduizenden plantennamen waar deze verkocht worden in Nederland en België.
Daarnaast hebben wij van 10.000 planten ook de kenmerken beschikbaar en hebben wij een foto-bibliotheek waarin zich reeds 50.000 beelden bevinden. Dit alles leveren wij ook aan externe bedrijven t.b.v. websites en apps, zowel de complete database als maatwerk voor specifieke doeleinden.

Wilt u ook bedrijfsdonateur worden? Stuur een mailtje naar info@tuinenstichting.nl