login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Bedrijven die de missie van de Tuinenstichting steunen

Deze bedrijven ondersteunen de missie van de Nederlandse Tuinenstichting actief.
Wij zijn erg blij met de groeiende groep bedrijven die ons werk mede mogelijk maken!

 

AbbingDe Nederlandse Tuinenstichting werkt sinds januari 2015 samen met Kwekerij Abbing in Zeist. Dit bijzondere familiebedrijf bestaat al sinds 1892. Grondlegger Jan Abbing werkte voor Koning Willem III als hovenier-tuinman, en vestigde toen zijn eigen bedrijf nabij station Driebergen-Zeist, waar de kwekerij nog steeds gevestigd is. Abbing is een begrip voor veel tuinliefhebbers; door de lange geschiedenis is binnen het bedrijf een grote vakkennis opgebouwd. Deze kennis vindt u terug in mooie en gezonde planten. Kwaliteit van planten én tuinen staan bij Abbing net zo hoog in het vaandel als bij de NTs. Daarom is de samenwerking een logische stap. Elke nieuwe NTs donateur ontvangt als welkomstcadeau een plantenbon ter waarde van € 20 van Abbing.

De Wiltfang verkoopt mooie tuinproducten, waarbij functionaliteit, duurzaamheid en verantwoord materiaalgebruik de hoofdrol spelen. De credo’s van De Wiltfang zijn: “Als functioneel ook mooi mag zijn” en “Koop minder, koop beter”. We leveren aan de kritische tuinier: enthousiaste particuliere tuinliefhebbers, maar ook mensen uit het vak. Presentatie, kennis en service zijn in overeenstemming met de producten. De Wiltfang streeft er naar u een evenwichtige lijn van eerlijke en duurzame producten aan te bieden via deze website, via bijzondere tuinbeurzen en via onze showroom.
De Wiltfang biedt NTs donateurs een korting van 10% bij bestellingen vanaf € 50,00, bij vermelding van het NTs-nummer. Dit kan vooraf telefonisch of per e-mail. U ontvangt dan een eenmalige kortingscode om u als NTs-donateur te kunnen registreren.

Tuinkassenwinkel.nl is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in het leveren en monteren van klassieke Engelse tuinkassen. In de overdekte showroom in Nijkerk staan meer dan 25 tuinkassen opgesteld van de beste kwaliteit en de mooiste materialen. Zo leveren zij cederhouten kassen, stalen kassen en aluminium kassen voor kleinere tuinen maar ook voor parkachtige omgevingen. De specialisten van Tuinkassenwinkel helpen u graag bij het realiseren van mooie projecten!

BetuweBomen.nl is de webshop voor uw favoriete bomen en hagen. Bij BetuweBomen.nl kunt u online uw groenrtikelen bestellen en deze komen we met eigen vervoer brengen wanneer u uitkomt.

Haagplanten.nl heeft een jarenlange samenwerking met de Nederlandse Tuinenstichting. Haagplanten.nl is gespecialiseerd in de online verkoop van haagplanten aan particulieren. Met alle kennis in huis kunnen wij onze klanten optimaal adviseren over de aanschaf van haagplanten. Door onze jarenlange ervaring met kwekers in het hele land leveren wij alleen de hoogste kwaliteit haagplanten aan onze klanten. Zo zorgen wij samen voor groene tuinen in heel Nederland.

De Historische Moestuin van Landgoed Eyckenstein is deels ommuurd en heeft een oranjerie en historische kassen die in 2015 zijn gerestaureerd. De tuin is sinds 2006 volop in gebruik voor de teelt van biologische groenten, kruiden en bloemen. Luuk Schouten, groenteteler en Agnes Looman, bloemen- en kruidenkweker hebben een paradijsje van de historische moestuin gemaakt. www.agneskruiden.nl.

BALJON is een toonaangevend bureau voor landschapsarchitectuur. Met veel toewijding werken wij aan uiteenlopende opgaven van tuin tot stad. Constante factor in onze projecten is de belangstelling voor de ambachtelijke kant van het vak, inclusief nieuwe technieken en materialen. Naast schoonheid, gaat het om bruikbaarheid, maakbaarheid en beheerbaarheid.
Wij werken aan uiteenlopende projecten, doorgaans binnen strakke kaders van budget en programma van eisen. De vaak complexe situaties waarin we opereren dwingen ons de ontwerpoverwegingen helder naar voren te brengen. De landschappelijke en stedenbouwkundige context vormen de aanleiding voor de opzet van het ontwerp. Wij zoeken naar oplossingen die het karakter van de plek versterken. Veel valt ook te ontlenen aan het uiteenrafelen van het programma.

Groenpartners zijn creatieve ontwerpers en ambachtelijke hoveniers met een passie voor groen en geschiedenis, maar ook moderne ontwerpen zijn ons niet vreemd. Onder leiding van Melle Wierper werken wij van tekentafel tot en met de realisatie en onderhoud aan uw grote en kleine groenprojecten. Tientallen jaren ervaring, vakkennis en inspiratie brengen wij mee in ons werk. Groenpartners is 1 van de slechts 9 hoveniers in Nederland die het predikaat Tophovenier mogen voeren. Wij zijn gespecialiseerd in groen erfgoed, lid van de Vakgroep Groenerfgoed en behoren tot de selecte groep van bedrijven die zich verenigingen in de Vakgroep van Erfgoedhoveniers. Kom langs op ons kantoor in Loenen aan de Vecht of bezoek onze website, Facebook, Pinterest of Instagram.

 

Bij Ruurd en Deyke zit het groenvak in de genen. Een brede kennis van planten en beplanting vormt de basis van al hun activiteiten. Ruurd is geboren tussen de vele cactussen op de kwekerij van zijn ouders. Deyke heeft haar groene opleiding onder meer gevolgd aan de tuinbouwschool ‘Huis te Lande’.
In het groenadviesbureau houdt Ruurd zich bezig met de beplantingsprojecten. Daarnaast werkt hij als adviseur groen erfgoed voor Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumenten (ERM). Deyke richt zich vooral op het ontwikkelen van cursussen in het historisch groen.

Hoveniersbedrijf Tuinrijck heeft jarenlange expertise op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg, tuinrenovatie en tuinonderhoud. Met ons periodieke tuinonderhoudsabonnement bent u gegarandeerd van periodiek tuinonderhoud, met alle gemakken van dien. Onze particuliere klantenkring is voor het grootste deel woonachtig in Utrecht, De Meern, Vleuten, Maarssen, Maarssenbroek, Nieuwegein en IJsselstein, maar ook in Hilversum, Amersfoort, Den Dolder, Bosch en Duin, Bunnik en Zeist weet men ons vakmanschap te waarderen. Zakelijke klanten bedienen we tot ruim buiten de Utrechtse provinciegrenzen.

Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) is een van de weinige resterende bedrijven die nog steeds zowel kweker als handelaar/exporteur is. Op de 35 ha. grote kwekerij worden volgens de strikte milieu regels van MPS ongeveer 30 verschillende soorten tulpen en 15 soorten narcissen geteeld. Daarnaast heeft het bedrijf een veredelingsprogramma voor nieuwe tulpensoorten en worden er tulpen geleverd uit de broeierij. Sinds enkele jaren heeft JUB een grote showtuin waar klanten en belangstellenden 800 soorten in het voorjaar en ruim 500 soorten in de zomer kunnen bekijken.

 

Bij Kwekerij Morning Glory in Aalsmeer vindt u een breed assortiment bijzondere tuinplanten. Zowel eenjarige planten, als vaste planten en kuipplanten. Er is ook een grote collectie Salvia’s en Pelargoniums. Daarnaast vindt u er in het voorjaar en in het najaar een brede keuze aan hanging baskets. Voor openingstijden zie de website.

Hoveniersbedrijf Stip te Elspeet is een partner bij het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Drijfveer is het rentmeesterschap voor mens, plant en milieu. Binnen ons familiebedrijf brengen we graag tuinen tot leven. Tuinen waar groen de hoofdrol in speelt, waarbij water zoveel mogelijk behouden en gebruikt wordt en er veel biodiversiteit is. We gebruiken daarbij graag duurzame en natuurlijke materialen en uiteraard is een vitale bodem de basis van een levende tuin. Hoveniersbedrijf Stip is NL Professional bij NL Greenlabel.

Tuinontwerpen Irene de Jong  Mijn liefde voor de tuin geef ik graag door en dat doe ik door middel van het ontwerpen van een persoonlijke tuin. Ook creëer ik tuinen die passen in dit tijdperk waarin we rekening moeten houden met verandering van het klimaat en waarin we zuiniger omgaan met de aarde. En dat begint met ieders eigen stukje van die aarde wat ingericht wordt als tuin.
Naast het ontwerpen, verzorg ik het onderhoud van tuinen. Ook is het mogelijk om met mij samen te tuinieren. Ik werk dan samen met de opdrachtgever in de tuin en geef tijdens het werken uitleg. Leerzaam en gezellig!

Historisch groen beheer

Historisch Groen Beheer is een bedrijf dat zich richt op praktische beheer van historisch groen. Met tweeëntwintig jaar ervaring en vele voetstappen in het historisch groen heeft Klaas de Boer een schat aan kennis en ervaring opgedaan om klanten met raad en daad bij te staan in het beheer van historisch groen. Het werkveld beslaat subsidies aanvragen, projecten, advies, planvorming, uitvoering en op opdracht werk uitvoeren voor rentmeesters, adviesbureaus, tuin- en landschapsarchitecten, hoveniers en aannemers.

In het programma Plantenkennis staat uSchermafbeelding 2015-10-19 om 16.15.51itgebreide informatie over ruim 7500 planten, met meer dan 7.300 fraai foto’s. Naast alle kenmerken van de plant vindt u in het Plantenkennis programma o.a. ook hun winterhardheid en herkomst. Tevens is er bij veel planten achtergrondinformatie opgenomen over bijvoorbeeld de speciale eigenschappen en kwaliteiten van de betreffende plant.
Het Plantenkennis programma heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee u planten kunt selecteren op basis van hun kenmerken. De PRO versie van het programma biedt hoveniers en tuinarchitecten de mogelijkheid om eenvoudig beplantingslijsten te maken voor hun klanten. Deze beplantingslijsten kunnen
o.a. worden gebruikt voor offertes en bestellijsten.

 

Schermafbeelding 2015-10-19 om 16.49.20Plantago houdt zich bezig met alles wat met plantennamen te maken heeft. Hiervoor beschikken wij over grote databases met zowel Latijnse als Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse plantennamen. Op de website kunt u eenvoudig de juiste schrijfwijze van de namen opzoeken, maar tevens vind u bij vele tienduizenden plantennamen waar deze verkocht worden in Nederland en België.
Daarnaast hebben wij van 10.000 planten ook de kenmerken beschikbaar en hebben wij een foto-bibliotheek waarin zich reeds 50.000 beelden bevinden. Dit alles leveren wij ook aan externe bedrijven t.b.v. websites en apps, zowel de complete database als maatwerk voor specifieke doeleinden.

Wilt u ook bedrijfsdonateur worden? Stuur een mailtje naar info@tuinenstichting.nl