login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Door het uitgeven van speciale publicaties verspreidt de NTs kennis op het gebied van tuinarchitectuur, tuinkunst en historisch groen erfgoed.


Tuinjournaal september 2013: Liesbeth en Elias Canneman

Dit Tuinjournaal is een bijzondere uitgave, geheel gewijd aan het echtpaar Canneman-Philipse en hun werken. Liesbeth en Elias Canneman (1909-1987; 1905-1987) zijn mede-oprichters van de Nederlandse Tuinenstichting en de NTs voelt zich dan ook sterk met het echtpaar verbonden.

Tuinvernieuwing

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw golfde een energieke, dynamische tuinvernieuwing over Nederland. Engelse tuinen dienden als voorbeeld. De nieuwe Nederlandse tuinen vormden een combinatie van architectonische elementen zoals geknipte hagen en struiken en subtiel gekleurde, weelderige borders. Het echtpaar Canneman-Philipse (Kasteel Walenburg, Neerlangbroek) en hun vrienden Jan en Ernée van der Linden-’t Hooft (Kasteel Zuilenstein, Leersum) behoorden tot de groep vernieuwers.

De eigenaren die het nieuwe tuinieren beoefenden stelden hun tuinen open en de tuinliefhebbers stroomden toe. De nieuwe tuinstijl kreeg enthousiaste navolging. Dit Tuinjournaal gaat over het echtpaar Canneman-Philipse, hun bijdrage aan de Nederlandse tuinkunst en hun betrokkenheid met de Nederlandse Tuinenstichting.

Dit Tuinjournaal is los te koop bij het NTs bureau voor € 7.

 

Voor het downloaden van de artikelen uit dit Tuinjournaal klik hier