login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

PlantenTuin Esveld is bij veel plantenliefhebbers een bekende naam. De Boskoopse kwekerij heeft een ruim 150 jaar lange traditie in het kweken van bomen en struiken in een grote verscheidenheid. Maar tijdens dit symposium richt ...


PlantenTuin Esveld

PlantenTuin Esveld is bij veel plantenliefhebbers een bekende naam. De Boskoopse kwekerij heeft een ruim 150 jaar lange traditie in het kweken van bomen en struiken in een grote verscheidenheid. Maar tijdens dit symposium richt de blik zich niet op het verleden, maar op de toekomst.

foto Cor van Gelderen20247

Cor van Gelderen, de huidige eigenaar van PlantenTuin Esveld kijkt als ontwerper, kweker naar de ontwikkelingen in het sortiment tuinplanten en probeert een ontwikkelingsrichting te ontdekken. Wat zijn de planten van de toekomst? Aan welke eisen moeten ze voldoen? Hoe kunnen bestaande planten op een nieuwe manier worden toegepast?

In de presentatie wordt de nadruk gelegd op het sortiment bomen en struiken. Daar gaan de vernieuwingen langzamer dan bij de vasteplanten, het is immers een tragere teelt, maar toch zijn er duidelijke trends te ontwaren. Duurzame beplanting, de eetbare tuin, onderhoudsarme planten, natuurvriendelijke tuinen, het zijn kreten die vaak voorbijkomen maar wat betekent dat nu concreet? Hoe kan soortkeuze bijdragen aan het realiseren van duurzaamheidsdoelen? Aan de hand van bekende en minder bekende voorbeelden gaat Cor van Gelderen proberen enkele van deze vragen te beantwoorden.