Lily Frederix

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Lily Frederix, bioloog en samen met Fried, mijn man, eigenaar van Tuin ‘de Villa’ in de Ooijpolder bij Nijmegen. We begonnen met de aanleg van de tuin in 2005. In  de loop der jaren groeide deze uit tot een grote landschapstuin, ontworpen naar eigen inzicht. Tot 2021 ontvingen we tuinbezoekers uit binnen- en buitenland. We kijken terug op een prachtige tijd met veel ontmoetingen en uitwisselingen met enthousiaste tuinliefhebbers.

Graag wil ik als lid van de Open Tuinen Commissie een bijdrage leveren aan de Nederlandse Tuinenstichting. Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen genieten van bijzondere tuinen, ontworpen in verschillende stijlen en ben geïnteresseerd in het verhaal achter de tuin.

Voor mijzelf blijft tuinieren een heerlijke vorm van tijdsbesteding, waarin ik mijn energie en creativiteit kwijt kan. Ik hoop dit nog lang vol te kunnen houden. De tuin is voor mij een plek van rust en meditatie, waar dromen bestaan en waar de vergankelijkheid van het leven zichtbaar is.