Els de Weijer

Al toen ik heel jong was hielp ik mijn opa in de moestuin en nog steeds werk ik heel graag in de tuin.

Na mijn opleiding NLO textiele werkvormen en handvaardigheid heb ik 15 jaar les gegeven aan het MBO in het vak ruimtelijke presentatie. Na een tussenjaar besloot ik de hoveniersopleiding te gaan volgen, want van tuinen ben ik altijd blijven houden. Hierna heb ik even bij een tuinarchitect gewerkt en daarna ben ik gestart met mijn bureau voor tuinarchitectuur Hortus Magnificus. Dat is inmiddels bijna twintig jaar geleden.

Achter mijn tekentafel plannen maken voor mijn opdrachtgever om een tuin naar hun wens te ontwerpen, maakt mij heel blij. Met mijn man bezoek ik elke vakantie tuinen in binnen- en buitenland. Het lijstje is altijd te lang of de vakantie te kort. Mijn werk is mijn hobby en andersom.

Sinds vier jaar wonen wij in een huis in Engelse cottage stijl midden in Oosterbeek. De tuin was erg verwaarloosd en deze hebben wij de afgelopen jaren gerenoveerd en aangepast. Als ik vanuit mijn werkkamer naar buiten kijk geniet ik erg van mijn cottagetuin. Volgend jaar stellen wij voor het eerst onze tuin open en staan wij in de gids.

De Nederlandse tuinenstichting doet goed werk en ik vind het bijzonder fijn dat ik daaraan kan gaan bijdragen. Na het bezoek van de open tuinen commissie ben ik daar gelijk lid van geworden. Ik verheug mij op alle tuinen die we gaan bezoeken en herbezoeken.

Verder ben ik nog bestuurslid van Groei en Bloei in Arnhem e.o. en secretaris van Vice Versa Gelderland, een netwerkclub voor ondernemende vrouwen.