Zeven redenen om te investeren in een groene stad

Bezuinigingen staan bij alle gemeenteraden op de agenda. Onderhoud en aanleg van groen is één van de posten waar veel gemeenten op bezuinigen. Een aantal steden, zoals Utrecht, Nijmegen en Maastricht, blijft wel veel aandacht geven aan groen. Verstandig, zegt onderzoeker Peter Visschedijk van Alterra Wageningen UR, want groen levert uiteindelijk meer op dan het kost. Groene steden zijn schoner en gezonder en trekken een hoger opgeleide bevolking. Uiteindelijk is dat ook goed voor de kas van de gemeente. Zeven redenen om ondanks krappe budgetten, toch te investeren in groen:

1. Groen vermindert luchtvervuiling
  2. Groen verhoogt de waarde van huizen
    en kantoren
  3. Groen verlaagt de kosten van de zorg
  4. Groen verkoelt de stad in de zomer
  5. Groen zorgt voor sociale cohesie
  6. Groen trekt bedrijven
  7. Groen zorgt voor biodiversiteit

Klik op deze link om het interessante artikel van Peter Visschedijk in zijn geheel te kunnen lezen.