login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Verslag van inspirerend Groninger Groen Erfgoedcafé

foto’s Hanny van de Heide

Op 29 april is het eerste Groninger Groen Erfgoedcafé gehouden op de borg Ekenstein nabij Appingedam. Onder de paraplu van Stichting Erfgoedpartners hebben De Bond Heemschut, Stichting Het Tuinpad Op, De Nederlandse Tuinenstichting en de Boerderijenstichting aan elkaar verteld wat ze precies doen voor het groene erfgoed in de provincie Groningen.

Wim Pastoor heeft als lid van alle 4 de stichtingen een inleiding gehouden over zijn ervaringen en heeft aanbevelingen gegeven hoe we samen kunnen optrekken.

In het tweede deel van de bijeenkomst waren er excursies in het Roodbaardpark o.l.v. Roodbaarddeskundige Rita Radetsky, een wandeling door de omgeving met landschapsarchitect Wim Boetze, een rondleiding door de naastgelegen borg Rusthoven onder leiding van John van Zaanen en er was nog een rondleiding door de borg Ekenstein.

Het was een leuke middag voor de 100 aanwezigen, dat vraagt om een vervolg!

Martin Knol


Hier onder een fotoverslag van de dag, gemaakt door Jannie Bos.