Vacature medewerker bureau/donateursadministratie NTs

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een groene leefomgeving enorm bijdraagt aan het welzijn van mensen. Toch gaat steeds meer hoogwaardige groene ruimte verloren vanwege bouwplannen, gebrek aan geld of adequate kennis. Het gaat vaak om bijzonder groen zoals historische landgoederen, stedelijk groen en bijzondere tuinen.

De Nederlandse Tuinenstichting maakt zich sinds de jaren tachtig hard voor de instandhouding van tuinen en parken met een bijzondere waarde. We komen op voor bedreigd groen erfgoed, we stimuleren tuinbezoek door een jaarlijkse open tuinengids te maken en we knappen verwaarloosde stadstuinen op. We delen kennis door het organiseren van studiedagen, excursies, congressen en het uitgeven van een tuinblad.

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en ons werk wordt mogelijk gemaakt door onze donateurs. Op het bureau in hartje Amsterdam werken twee (betaalde) parttime medewerkers die zich samen met de vrijwilligers inzetten voor de zichtbaarheid en groei van de stichting en het creƫren van maatschappelijk draagvlak.

Voor het bureau zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Medewerker bureau/donateursadministratie (16u p/week)

Wat ga je doen?

• Je bent het eerste aanspreekpunt voor donateurs per mail en telefoon;
  • Je verzorgt de correspondentie, donateursadministratie en archivering;
  • Je verwerkt de gegevens in ICT systemen;
  • Je ondersteunt het hoofd bureau;
  • Je fungeert als vraagbaak voor de vrijwilligers.

Jouw profiel:

• Minimaal MBO werk- en denkniveau met enkele jaren relevante werkervaring;
  • Administratief en organisatorisch talent;
  • Kwaliteitsgericht en accuraat, je zet graag de puntjes op de i;
  • Je kunt hoofdzaken van bijzaken onderscheiden;
  • Verantwoordelijkheidsgevoel, je pakt zelf klussen op;
  • Je hebt een flexibele instelling die past bij het werken met vrijwilligers;
  • Goede kennis van MS Office en je hebt snel begrip van diverse ICT programma’s;
  • Sociaal vaardig en goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Affiniteit met groene en/of erfgoedwereld.

• De functie is voor 16 uur per week, in eerste instantie voor 1 jaar;
  • Samenwerken met zeer betrokken vrijwilligers met veel kennis van zaken;
  • Een prettige en collegiale werksfeer waar een hands on mentaliteit op prijs wordt gesteld;
  • Bijzondere historische werkplek (Korenmetershuisje) in hartje Amsterdam;
  • Zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Solliciteren
Ben je enthousiast? Solliciteer dan door jouw motivatie en CV naar Monique van Wegen te mailen via vacature@tuinenstichting.nl

Ook voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Monique van Wegen (ma en di) op 020 – 623 5058