Vacature Hoofd bureau Nederlandse Tuinenstichting

De Nederlandse Tuinenstichting is een vrijwilligersorganisatie, ondersteund door een kleine 3000 donateurs, gevestigd in Amsterdam en actief in heel Nederland. De stichting zet zich in voor de instandhouding van tuinen en parken met een bijzondere waarde. Vrijwilligers komen op voor bedreigd groen erfgoed, stellen jaarlijks een gids van open tuinen samen, leveren bijdragen voor het Tuinjournaal (kwartaalblad) voeren projecten uit om verwaarloosde stadstuinen op te knappen, en organiseren congressen en excursies. De missie is te vinden op de website (www.tuinenstichting.nl).
Het bureau van de Nederlandse Tuinenstichting bestaat uit twee parttime medewerkers. Nu het huidige Hoofd bureau na ruim zeven jaar vertrekt, zoekt de stichting een parttime kracht die zich prettig voelt als spin in het web van de organisatie. Het Hoofd bureau moet verbindend en inspirerend zijn, en zowel leiding kunnen geven als zich dienstbaar kunnen opstellen. Het omgaan met de talloze vrijwilligers vraagt om een flexibele opstelling.
In de afgelopen periode zijn de beleidslijnen voor de komende vier jaar uitgezet. Nu moet vooral beleid worden uitgevoerd. Het nieuwe Hoofd bureau moet daarom dynamisch en pragmatisch zijn, en van aanpakken houden.

Functiebeschrijving

Het Hoofd bureau:

• initieert met het bestuur acties gericht op naamsbekendheid van de stichting en het werven van donateurs;
  • ondersteunt het bestuur en de commissies bij de uitvoering van het beleidsplan 2018/2022;
  • is eindverantwoordelijk voor reilen en zeilen van het bureau;
  • bepaalt deadlines en bespreekt en monitort de resultaten met o.a. de andere bureaumedewerker, boekhouder, drukker, webbouwer, “onderaannemers sociaal tuinieren”;
  • heeft overzicht en maakt de jaarplanning.

Functie eisen

Het Hoofd bureau:

• heeft kennis van marketing, sales en communicatie;
  • heeft HBO of vergelijkbaar niveau;
  • heeft verstand van bedrijfsvoering en bestuurlijke processen;
  • kan creatief nieuwe financiële bronnen aanboren;
  • is bekend met het groene cultuurhistorisch erfgoed, tuinen en parken;
  • kan aansturen, luisteren en in een team werken;
  • is pro-actief en initiatiefrijk.

De functie is voor 16 uur per week en in eerste instantie voor 1 jaar.
De standplaats is ons kantoor te Amsterdam, maar in overleg behoort thuiswerken ook tot de mogelijkheden.
Zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Een veelzijdige functie binnen een stichting met veel enthousiaste vrijwilligers.
Diversiteit in werkzaamheden met veel ruimte voor eigen inbreng.

Solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Lara de Graaf, bestuurssecretaris Nederlandse Tuinenstichting via 06-1758 90 60.
Reacties voorzien van motivatie en CV ontvangen wij graag via email: info@tuinenstichting.nl