login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Tuinjournaal september is uit!

‘De tuin als muze’. Dat is het thema van het septembernummer van het Tuinjournaal in 2019. Hedendaagse kunstenaars komen aan het woord over de inspiratie die zij putten uit hun tuin.

Fotograaf en hovenier Elspeth Diederix deelt via haar bijzondere foto’s de schoonheid die ze ontdekt in haar zelfontworpen tuin. NTs-bestuurslid Lara de Graaf belicht de kunst van het tuinontwerpen. Eva Kovács schrijf in een brief aan haar zoon over vormsnoei en de teloorgang van de buxus. Kunstschilder Henk Helmantel leidt ons over een historische plek (De Weem in Westeremden) die hij samen met zijn vrouw en zoon tot leven bracht. En dan is er Juke Hudig, die vertelt over haar prachtige pastelwerken en haar betrokkenheid, en die van haar ouders, bij de beginperiode van de NTs. Natuurlijk aandacht besteden we ook aandacht aan de waardevolle activiteiten van onze commissies.