Nieuws
Tuin van de maand
20 september 2021

Tuinjournaal september 2021

Groen erfgoed in de stad

Het septembernummer van ons tuinjournaal is weer verschenen voor onze donateurs. Wilt u dit magazine ook 3 x per jaar ontvangen? Word dan ook NTs donateur. In dit septembernummer aandacht voor de volgende onderwerpen.

Hoe belangrijk groen is, dringt gelukkig tot steeds meer mensen door. Zeker na het afgelopen coronajaar, toen parken in de stad een ontmoetingsplek werden en zelfs een alternatieve sportschool. En de klimaatverandering stelt ons voor de uitdaging om de openbare ruimte in de stad klimaatadaptief in te richten: meer ‘groen’ tegen hittestress en meer ‘blauw’ voor waterberging bij piekbuien. Hoe rood (gebouwd) erfgoed samengaat met groen erfgoed, is in dit tuinjournaal te lezen.

Verder aandacht voor de tuinkunst van Roodbaard. Onze groenadviseur Rita Radetzky werd al vroeg geïnspireerd door deze tuinarchitect. Zij vertelt over hoe zij zijn leven en zijn werk heeft beschreven in haar boek. Maar ook een interessant artikel over onze adviseur Willem Verhoeven en zijn strijd voor het behoud van groen erfgoed, waar dat nu nog vaak ten koste gaat van rood erfgoed. Verder nog een paar mooie voorbeelden van stadstuinieren toen en nu.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin