Tuinieren is goed voor gezondheid en welzijn

Britten moeten meer privétuinen aanleggen, stellen Britse onderzoekers op basis van een grootschalige studie (gegevens van bijna 8.000 mensen)  rond tuinieren, volksgezondheid en welzijn. Uit de studie blijkt dat tuinieren en tijd doorbrengen in een privétuin, voordelen biedt voor gezondheid en welzijn die vergelijkbaar zijn met het wonen in rijkere gebieden. Als je in de tuin bezig bent of ontspant, leidt dat significant vaker tot een algemene goede gezondheid, een hoger psychologisch welzijn en een grotere fysieke activiteit.

Meer informatie op Hortipoint
Lees het oorspronkelijke artikel in Landscape and Urban Planning