Oud-adviseur NTs publiceert nieuw boek

Op 2 februari is het nieuwe boek Stinzen, staten en buitenplaatsen in Friesland van kunsthistorica Rita Radetzky –  jarenlang adviseur groen erfgoed van de NTs – verschenen.

Het eerste exemplaar is tijdens een geanimeerde bijeenkomst op Epemastate aangeboden aan CdK Arno Brok (foto).

Het boek geeft veel nieuwe informatie,  en bevat o.a. een hoofdstuk over de historische ontwikkeling, en beschrijvingen van de nog bestaande objecten. De uitgave is rijk geïllustreerd met foto’s van de huidige situatie die door fotografe Marieke Balk zijn gemaakt, en daarnaast bijzondere historische afbeeldingen.

De volledige titel luidt:

Stinzen, staten en buitenplaatsen in Friesland

‘Plaatsen van verdediginge als wel tot aangename en gemaklijke wooningen gebouwd’

U kunt het boek bestellen voor € 24,95 exclusief verzendkosten bij: statenstinzen@outlook.com

www.statenstinzen.nl/nieuws/staten-en-stinzen-nieuw-boek-rita-radetzky-1/