login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Rita Bergshoeff Vrijwilliger van het jaar 2020

In de zonovergoten historische tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht werd Rita Bergshoeff op zondag 20 september uitgeroepen tot NTs-Vrijwilliger van het jaar 2020. Bestuurslid Robertien Aberson prees haar voor haar inzet voor de NTs. Rita is de drijvende kracht achter de nieuwe Open Tuinencommissie, die zij met haar enthousiasme, opgewektheid en kennis van tuinen nieuw leven in blies. Dat belooft voor 2021 een mooie nieuwe Open Tuinen Gids, met een veertigtal nieuwe bijzondere tuinen; ook tuinen die het erfgoed van de toekomst zijn. Als dank voor al haar werk kreeg Rita de gegraveerde vrijwilligersbokaal en een mooie bos bloemen.

Dit gebeurde tijdens de traditionele vrijwilligersmiddag van de NTs. Met deze middag wil het bestuur alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet voor de NTs in het afgelopen jaar. Ondanks de coronaperikelen waren er zo’n veertig aanwezigen.