login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Nederlandse Tuinenstichting sluit zich aan bij Operatie Steenbreek


De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) heeft zich onlangs aangesloten bij Operatie Steenbreek. De doelstellingen van de NTs sluiten naadloos aan bij die van Operatie Steenbreek. Beide organisaties streven immers naar een zo groen mogelijke leefomgeving met kwaliteit.

De Nederlandse Tuinenstichting zet zich sinds haar oprichting in 1980 in voor de instandhouding van bestaand waardevol groen en stimuleert onder meer met haar project ‘Sociaal Tuinieren’, ook ‘nieuw’ groen.

‘Ons project Sociaal Tuinieren heeft tot doel dat tuinen die destijds onderdeel van het ontwerp van de wijk waren door gebrek aan onderhoud verstenen en daarmee het leefklimaat in de wijk verlagen’ zegt Hein Krantz, voorzitter van de NTs. ‘Wij doen dit project samen met de woningbouwvereniging en de bewoners.’

Bewoners bewust maken

Operatie Steenbreek heeft als doel het tegengaan van de verstening in de particuliere tuin. Wout Veldstra, voorzitter van Operatie Steenbreek: ‘We willen de bewoners bewust maken van de nadelige gevolgen van te veel steen in de tuinen. Stenen tuinen zijn immers slecht voor de biodiversiteit en voor de klimaatverandering. Meer groen in de tuin zorgt voor meer leven, voor wateropvang en – niet onbelangrijk – voor verkoeling.’

Groen erfgoed

De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) zet zich samen met haar achterban in voor het  bewaken van het groene erfgoed, het stimuleren van tuinbezoek en het vergroenen van gemeenten. Daarnaast zorgt de NTs voor aandacht voor nieuwe bijzondere tuinen: het erfgoed van de toekomst.

Operatie Steenbreek is officieel in 2015 van start gegaan. Bij de oprichting van de stichting waren er vijf gemeenten aangesloten (Groningen, Leeuwarden, Amersfoort, Eindhoven en Den Haag). Inmiddels is dit aantal uitgegroeid naar een kleine tachtig gemeenten.

Door nauw te gaan samenwerken kunnen Operatie Steenbreek en haar partners en de NTs met haar donateurs en vrijwilligers het verschil maken en zorgen voor een groene, klimaatbestendige en gezonde samenleving.NTs Nieuwezijds Kolk 28 (Korenmetershuis) 1012 PV Amsterdam | 020 6235058 (Monique van Wegen, hoofd bureau)

info@tuinenstichting.nl | www.tuinenstichting.nl | facebook.com/nederlandse-tuinenstichting


Operatie Steenbreek Arnhemseweg 36 6991 DP Rheden |  06 49871008 (Roel van Dijk, secretaris)

info@operatiesteenbreek.nl | www.operatiesteenbreek.nl | twitter: @OpSteenbreek