Nederlandse namenlijst voor cultuurplanten

Er is een nieuwe lijst met Nederlandse namen van cultuurplanten beschikbaar. Deze bevat bijna 6.700 voorkeursnamen en alternatieve Nederlandse namen van cultuurplanten. Tot nu toe bestond we geen namenlijst voor cultuurplanten. Keuzes voor een Nederlandse naam waren daardoor willekeurig. Om tot een eenduidige standaard te komen zijn belangrijke keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld over hoofdlettergebruik, spelling, naamdelen los of aan elkaar en het bepalen van de juiste voorkeursnaam. Voor elk bekend gewas is er een eenduidige Nederlandse voorkeursnaam, naast een breed geaccepteerde wetenschappelijke naam. De lijst is onder bronvermelding gratis te downloaden.