Historische fruitmuur in Westland gered

De fruitmuur aan de Poeldijkseweg tussen Kwintsheul en Wateringen wordt weliswaar afgebroken maar ook opnieuw opgebouwd. Na jarenlange discussie over de renovatie is de gemeente Westland in december 2020  akkoord gegaan met een plan voor 250.000 euro.

De rode bakstenen fruitmuren zijn een bijzonder stukje Westlands erfgoed.  Tuinders bouwden de muren om hun fruit – onder andere druiven, pruimen, peren, abrikozen en perziken – te beschermen tegen de straffe noorderwind. De muren, die uit de negentiende eeuw stammen, staan op instorten en worden veelal overeind gehouden met palen.