login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Het Tuinjournaal maart 2020 is uit!

‘Eeuwige jeugd. Groen erfgoed in nieuwe handen’. Het is het thema van de lustrumbijeenkomst van de NTs ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan én het thema van dit nieuwe Tuinjournaal. Een prachtig thema dat diep verankerd is binnen de NTs.

In dit lustrumnummer blikt Julia Voskuil – betrokken bij de oprichting van de NTs en auteur voor het Tuinjournaal – terug op 40 jaar Tuinenstichting. Eva Kovács schrijft over het cadeau dat tuinerfenissen zijn. De verjongingskuur van een Rijksmonument staat centraal in het artikel over Huis (en tuin) op de Bunker in Den Haag. Kasteelheer Erik Geytenbeek vertelt over de historische kassen op Ridderhofstad Hindersteyn. Michiel Plomp neemt tuinen uit de schilderkunst onder de loep; dit keer het schilderij Stadstuin van Cornelis Troost. En verder: de toekomst van bezoektuin Essenheem, een biologische bloemenkwekerij op landgoed Berkenrode en Villa Augustus heeft een moestuin op een industriegebied. Natuurlijk is er in het Tuinjournaal ook aandacht voor de waardevolle activiteiten van onze commissies.