Goed nieuws voor groene monumenten: Bezuinigingen definitief van tafel!

De Federatie Instandhouding Monumenten (FIM), waar ook de Nederlandse Tuinenstichting bij is aangesloten, heeft goed nieuws: Uit de voorjaarsnota van het demissionaire kabinet is gebleken dat de 25 miljoen euro bezuiniging op de instandhouding van monumenten definitief van tafel is.

Vorig jaar heeft de FIM actief lobby gevoerd tegen de afschaffing van de fiscale aftrek waarmee deze bezuiniging gerealiseerd moest worden. Het nieuwe kabinet zal uiteindelijk een besluit moeten nemen over die fiscale aftrek.

Kasteel Sypestijn, Loosdrecht. Tuin en gebouw vormen samen een eenheid. Een van de vele parels in ons landschap.