Gezocht: een voorzitter met passie voor groen erfgoed

De Nederlandse Tuinenstichting zoekt een nieuwe voorzitter.

Profiel

• De voorzitter heeft affiniteit met de missie van de NTs en een visie op het maatschappelijk functioneren van de NTs, ook voor de toekomst.
  • De voorzitter is een verbindende, communicatieve en inspirerende figuur, met bestuurservaring voor een non-profitorganisatie die veel met vrijwilligers werkt.

Taken

• De voorzitter draagt het doel van de stichting naar de buitenwereld uit, is het gezicht/boegbeeld van de NTs naar buiten.
  • De voorzitter bereidt de vergaderingen van het bestuur voor samen met de secretaris en het hoofd van het bureau en leidt de vergaderingen.
  • De voorzitter overlegt regelmatig met het hoofd van het bureau en geeft instructies t.a.v. werkzaamheden die voortvloeien uit beslissingen van het bestuur.

Het gaat om een functie als vrijwilliger.
Heeft u belangstelling en wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via info@tuinenstichting.nl of 020-6235058.

Ook is de NTs op zoek naar een penningmeester.

Profiel

• Affiniteit met de missie van de NTs
  • In staat financiële stukken te lezen, te beoordelen en op te stellen
  • Heeft veranderingsprocessen in de financiële huishouding begeleid
  • Is goed thuis in Excel
  • Begeeft zich gemakkelijk in een enthousiaste, informele organisatie van gedreven vrijwilligers

Taken

• Binnen het bestuur verantwoordelijk voor de financiën
  • Zorgt voor tijdige financiële rapportages t.b.v. het bestuur
  • Stelt de jaarrekening op
  • Stelt de begroting op
  • Is verantwoordelijk voor de donateursadministratie en vernieuwt deze
  • Heeft daartoe regelmatig contact met het hoofd bureau en de boekhouder

Het gaat om een functie als vrijwilliger.