Beline Geertsema draagt voorzittershamer Nederlandse Tuinenstichting over

Na twaalf jaar voorzitterschap van de Nederlandse Tuinenstichting heeft Beline Geertsema per 11 september 2017 de voorzittershamer overgedragen aan Hein Krantz. Hein was vice-voorzitter en deze functie zal nu door bestuurslid Carien van Boxtel worden vervuld.

Beline: ‘na 12 jaar met heel veel plezier de Nederlandse Tuinenstichting te hebben geleid, wordt het tijd voor wat anders.’ Beline zal wel verbonden blijven aan de stichting, door gevraagd en ongevraagd advies te geven en daarnaast door binnen de Open tuinencommissie actief te blijven.

Hein Krantz is sinds 2012 bij de Nederlandse Tuinenstichting actief en houdt zich daarnaast als zelfstandig adviseur en onderzoeker bezig met groen erfgoed en monumenten.  Hein heeft zin in deze nieuwe uitdaging en voelt zich ondersteund door het onlangs al uitgebreide bestuur van de stichting.

Carien van Boxtel neemt de rol van vice-voorzitter op zich. Carien heeft een aantal jaar als advocaat gewerkt waarna ze de switch gemaakt heeft naar het groene vakgebied als zelfstandig tuin- en landschapsontwerper. Carien zal zich met name richten op de PR en communicatie van de NTs.

De Nederlandse Tuinenstichting zet zich sinds 1980 in voor de instandhouding en de ontwikkeling van groen erfgoed en het bevorderen van kennisuitwisseling hierover.