Finse documentaire over stellen met passie voor tuinieren

Garden Lovers

Vorige week op televisie: een Finse ode aan de liefde en het tuinieren. Garden lovers is een Finse documentaire over stellen en hun liefde voor tuinen. Een documentaire die meer is dan een lange reportage.

Regisseur Virpi Suutari filmt koppels die gepassioneerd tuinieren. Hun mooie tuinen komen aan bod, maar ook hun conflicten, vreugden en teleurstellingen. We zien de geliefden potten schoonmaken, bloemen planten en hun tuin winterklaar maken terwijl hun relatie met de tijd verandert.

Er zijn moestuinen, honden en kippen, dertig zitjes op één terrein maar geen tijd om ervan te genieten, hangmatten, een zwemvijver en bloemenzee.  De tuin geeft kracht en verenigt, maar het wordt ook een plaats om afscheid te nemen.

Finland, 2014, 72′
Originele titel: Eedenistä Pohjoiseen