Tuinjournaal maart is uit!

Tuinjournaal maart 2018: Zichtlijnen in tuinen

Dit Tuinjournaal gaat over zichtlijnen, een belangrijk structurerend element in parken en tuinen. In de vroegste tuinaanleg was het zicht uit de woonvertrekken gericht naar de veilige binnentuin. De nieuwe architectuur keerde het zicht ook naar buiten toe. We kijken naar de vraag of een ‘recht op uitzicht’ is vast te leggen. U leest hoe Mien Ruys altijd op zoek was naar een heldere lijn. En natuurlijk beschrijven en tonen we ook enkele bijzondere (historische) voorbeelden van zichtlijnen.