login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    


Actueel

Weet u een tuin met bijzondere toekomstwaarde voor de Open Tuinen Gids 2018?

Binnen de Nederlandse Tuinenstichting wordt gezocht naar manieren om 'tuinen met bijzondere toekomstwaarden' te onderscheiden. Bij deze zoektocht nodigen we donateurs en belangstellenden uit om samen met de NTs publiek toegankelijke tuinen en parken met bijzondere toekomstwaarden te selecteren.

lees meer


8ste Tuinenfestival Appeltern, een editie vol symboliek

Onlangs opende een nieuwe editie van het Tuinenfestival Appeltern. Deze 8ste aflevering heeft als thema het begrip ‘Gevangen’. Voor de 9e editie in 2018 kunt u zich aanmelden voor een workshop.

lees meer


Opening monumentaal theehuis en parktuin in Valkenswaard

‘Stichting opent met monumentaal theehuis en parktuin in Valkenswaard de poorten voor muziek, cultuur en educatie’. Een uniek en verborgen juweeltje aan de rand van Valkenswaard, dat is het theehuis!

lees meer


Tuin van de maand mei: Tuin van Geke Rook in Sint Jansklooster (OV)

Een uit oude stenen opgetrokken muur omsluit deze schitterende liefhebberstuin en zorgt voor een rustieke uitstraling. Veel bijzondere vaste planten en eenjarigen worden zelf gezaaid en in deze speelse cottagetuin verwerkt.

lees meer


Selectie tuinen met bijzondere toekomstwaarde

Een selectie van tuinen met foto en een korte beschrijving van de kenmerken die volgens verschillende ontwerpers op een zekere toekomstwaarde duiden.

lees meer


Nieuws uit de Open Tuinencommissie

In de Open Tuinencommissie is het een en ander veranderd: er is afscheid genomen van leden van de commissie, en er zijn nieuwe leden bijgekomen; wat de Open Tuinen betreft is Nederland in meer regio's verdeeld waar verschillende commissieleden verantwoordelijk voor zijn.

lees meer


NTs aanwezig met stand bij tuinmarkt kasteel Hernen

Kasteel Hernen opent zaterdag 3 juni vanaf 10.00 uur weer de poorten voor de jaarlijkse tuinmarkt. Aanwezig zijn meer dan 40 kwekers en plantenverzamelaars. Het publiek kan naast de markt ook de tuinen en het kasteel bezoeken.

lees meer


Delftse Hortusdag

Dit jaar bestaat de Botanische Tuin TU Delft 100 jaar. 28 mei Open dag met kwekers met o.a. leuke en bijzondere vaste planten en siergrassen. Demonstraties over planten en techniek. In een tentoonstelling is de connectie met 'Nederlands Indië' te zien.

lees meer


Aanvullingen en rectificaties Open Tuinen Gids 2017

Een overzicht van de rectificaties op informatie in de Open Tuinen Gids 2017 , over open tuinen en evenementen. Kijkt u op dit overzicht voordat u een tuin gaat bezoeken! Het kan zijn dat de tuin niet open is, bijvoorbeeld door ziekte.

lees meer


Overzicht van beurzen waar de NTs vertegenwoordigd zal zijn

Dit tuinseizoen presenteert de Nederlandse Tuinenstichting zich op diverse beurzen en markten. In dit bericht een overzicht.

lees meerVolgende pagina »