login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    


Actueel

Stinzenflora in Friesland

Dit jaar is Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. De vroege voorjaarsbloeiers, stinzenplanten, zijn bij uitstek groen cultuurhistorisch erfgoed. Op een tiental landgoederen en tuinen van states, stinzen, en stijlvolle eeuwenoude monumentale panden in en buiten Friesland is de stinzenflora te bewonderen.

lees meer


Overzicht open tuinen en parken met sneeuwklokjes in 2018

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

lees meer


Bezwaarschrift NTs tegen appartementen bij ‘Klein Toornvliet’

De NTs heeft, evenals de Erfgoedvereniging Heemschut en omwonenden, bij de gemeente Groningen een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit tot bouw van appartementen bij de villa ‘Klein Toornvliet’ aan de Verlengde Hereweg, en heeft verzocht de inwerkingtreding van de vergunning op te schorten.

lees meer


Groen en industrieel erfgoed nu en in het recente verleden in Eindhoven en Bergeijk

Deze NTs-excursie focust op de inbreng van tuin- en landschapsarchitecten bij het behoud van industrieel erfgoed. De ochtend in Eindhoven bezoeken we met Peter Lubbers twee daktuinen en het vroegere fabrieksterrein Strijp-R. De middag in Bergeijk wandelen we met gidsen door verschillende parken ontworpen door Mien Ruys.

lees meer


Stinzenwandeling door ‘Een zee van bloemen’ rondom de Sint Maartenskerk in Zaltbommel

Op twee zaterdagen in maart, rondom de uitvoering van de Mattheuspassion, kunt u de bijzondere (stinzen) bollenbeplanting in de tuin van de Sint Maartenskerk in Zaltbommel komen bewonderen.

lees meer


NTs-tuin Atelier de Herberg, van Ria Lengton, in Binnenstebuiten

Op 15 januari jl. zijn er opnames gemaakt in de tuin van Ria Lengton voor het lifestyleprogramma Binnenstebuiten van de NPO Volgende week dinsdag 13 februari wordt het uitgezonden om 18.45 uur op NPO2

lees meer


Landgoed Den Treek in Binnenstebuiten

Op 26 januari jl. zijn er opnames gemaakt op landgoed Den Treek voor het lifestyleprogramma Binnenstebuiten van de NPO Volgende week maandag 12 februari wordt het uitgezonden om 18.45 uur op NPO2

lees meer


Oud-adviseur NTs publiceert nieuw boek

Op 2 februari is het nieuwe boek "Stinzen, staten en buitenplaatsen in Friesland" van kunsthistorica Rita Radetzky - jarenlang adviseur groen erfgoed van de NTs - verschenen. Het eerste exemplaar is tijdens een geanimeerde bijeenkomst op Epemastate aangeboden aan CdK Arno Brok (foto).

lees meer


NTs aanwezig met stand bij Sneeuwklokjesfeest Kwekerij en Tuin De Boschhoeve

Het Sneeuwklokjesfeest: diverse gespecialiseerde kwekers, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten.

lees meer


Gemeente Kerkrade honoreert bezwaren van de NTs

Tot grote vreugde van de NTs heeft het College van de gemeente Kerkrade een bijgesteld bestemmingsplan gepubliceerd waaruit de oorspronkelijk geplande golfbaan bij Rolduc is verdwenen....

lees meerVolgende pagina »