Rita Bergshoeff

Na jaren als verpleegkundige op allerlei afdelingen en instellingen gewerkt te hebben, heb ik de hoveniersopleiding en een paar jaar Larenstein gevolgd. Eigenlijk werkte ik het liefst in de tuin, die we zelf grotendeels aanlegden en bedachten. Ik begon een tuinontwerpbureau: Den Breeje Tuin, geïnspireerd op mijn meisjesnaam. Een naam die mijn visie op tuinen weergeeft; ik houd van verschillende tuinstijlen en van verschillende typen beplanting.

Het ‘verhaal van de tuin’ en van de eigenaar vind ik het boeiendste aan tuinen bezoeken voor de Open Tuinen Gids. Iets wat ik inmiddels meer dan 10 jaar met veel plezier doe.

Voor mij is het een boeiende uitdaging om met de nieuwe Open Tuinencommissie een Gids te maken waarin zoveel mogelijk verschillende, interessante tuinen te vinden zijn.

Zodat zoveel mogelijk verschillende mensen kennis kunnen nemen van het aanbod aan tuinen!