Geen categorie
Gepubliceerd: 21 januari 2021

Marijke Leussink

Eens had ik een tuin. Een verborgen tuin, schaduwrijk, vol met vooral kleine bijzondere schaduwplanten en ik kwam altijd plaats te kort. Mijn voorliefde voor plantengroepen wisselde nogal eens, dus er was altijd wat te doen.
Kennis en kunde haalde ik bij tuinvrienden, in tuinclubs, bij Groei en Bloei, de Bosbouwschool en Larenstein (bos- en natuurbeheer/rentmeesterij) en in mijn werk op landgoederen in de ‘De Graafschap’ in dienst bij Vereniging Natuurmonumenten.
Inspiratie vond ik vooral bij literatuur en tuinenreizen, op zoek naar historie, verrassende beplanting, architectuur en kleurcombinaties. Graag ga ik ook naar Park der Gärten in Westerstede. Daar kun je naar tuinverhalen luisteren.
Inmiddels ben ik verhuisd naar een appartement en heeft het tuinieren een andere vorm gekregen. Nu beschik ik over een heerlijke tuin op een volkstuinencomplex waarin de bloemen, de groenten en de mijmeringen over tuinen ook weer volop hun gang gaan. Daarnaast werk ik als vrijwilliger op de tuinen van kasteel Twickel.
Toen daar afgelopen jaar enkele leden van de OTC op bezoek waren, kwam van het een het ander en ben ik nu regio lid voor Twente en de Achterhoek.
Tuinen en tuinieren blijft de rode draad in mijn leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin