Maartje den Breejen

Drie jaar geleden kocht ik een verwaarloosd lapje grond op een volkstuinencomplex in Amsterdam Noord. De oude man die de tuin aan me had overgedragen had eigenlijk alleen nog maar gezorgd voor zijn Engelse rozen. Bomen stonden op omvallen, het zevenblad had vrij spel. Vanaf het moment dat ik begon met orde aanbrengen in de wildernis, hebben de tuin en ik een metamorfose ondergaan. Ik ben niet meer uit de tuin weg te slaan, nou ja behalve dan soms om te werken als journalist. Maar het mooie is, dat ik me als eindredacteur van de Open Tuinen Gids en hoofdredacteur van het Tuinjournaal dan ook weer met tuinieren mag bezighouden. Wat een geluk.