Lya den Ouden

Lya den Ouden, voormalig kinderarts en epidemioloog, sinds 2018 officieel tuinontwerper (EHCB-diploma), maar vooral tuinliefhebber, tuinier en ervaringsdeskundige:

• 7 jaar een stoeptegeltuintje en een luizige roos op het platte dak.
  • 10 jaar een verwaarloosde tuin (450 m2) die we met veel plezier en weinig kennis veranderden in een heerlijke tuin voor het gezin. Dat was de start van mijn plantenkennis.
  • 7 jaar een stadstuintje (70 m2) waar ik het tuinieren miste.
  • Nu al 23 jaar genieten in een grote tuin (1700 m2) die ik zelf ontworpen heb op een cursus ‘ontwerp je eigen tuin’. Een strak grondpatroon met een weelderige (en wilde) beplanting en veel vogels, bijen, vlinders, padden en salamanders.

Mijn tuin staat in de Gids 2020, nr. 279