Geen categorie
Gepubliceerd: 7 juli 2020

Gerrit Spijker

Toen ik vanmorgen peultjes aan het planten was, gleden mijn gedachten terug naar mijn prille jeugd, dat ik mijn moeder verraste met een boeketje peultjesbloemen, jawel geplukt in de tuin van de buren. Ook had ik bedacht dat ik wel boontjes kon verplanten, vandaag de dag gewoonste zaak als ze in potjes worden geweekt. Ik had dus al vroeg groene vingers en heb na de middelbare school Boskoop gedaan.

Vervolgens ben ik gaan werken als boomkweker en hovenier. De tijden binnen de groensector veranderden sterk in de afgelopen jaren en ik heb dan ook diverse bijscholingen gevolgd, met name het ecologisch en natuurlijk groenbeheer. Ook heb ik altijd belangstelling gehouden voor de tuinkunst en heb daarvoor vele tuinen bezocht in o.a. Engeland. Om kennis met anderen te delen ben ik al jarenlang actief lid van Groei & Bloei. Voor de kennis van loofhoutgewassen ben ik lid van de Dendrologische Vereniging.

Ik heb me bij de Tuinenstichting aangesloten vanwege het mede in stand houden van waardevolle tuinen en historische parken. Toen de open tuinencommissie een oproep deed voor contactpersonen voor de aangesloten en nieuw te verwerven tuinen, heb mij daarvoor aangemeld. Zelf heb ik een kleine tuin met diverse bijzondere planten, maar deze is momenteel niet erg fotogeniek. Daarom komt deze foto uit de tuin van kasteel Twickel in ons mooie Twenteland, waar ik nu alweer 8 jaar werk als vrijwilliger.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin