login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Angelique ten Kate

Mijn naam is Angèlique ten Kate en al jaren heb ik een passie voor groen en voor tuinen. Ik kreeg
mijn eerste eigen tuin toen ik 22 was en deze heb ik in de drie jaar dat ik daar heb gewoond ook
drie keer opnieuw aangelegd en ingericht. Hierin kon ik – naast een drukke baan in Finance –
onthaasten, aarden en al mijn creativiteit als amateur tuinierster kwijt. In de loop der jaren ben ik
regelmatig verhuisd en waar ik ook woonde, hoe groot of hoe klein mijn tuin ook was, mijn passie
bleef.
In 2016 kochten mijn man en ik een huis aan de Reeuwijkse plassen voornamelijk vanwege de
tuin: een perceel direct aan het water met een afmeting van ongeveer 4.000 m2. Hierin kon ik serieus aan de slag! Dat dit lastig te combineren was met een drukke baan en een gezin met 6
kinderen bleek uiteraard al snel dus na een jaar besloot ik mijn groene hart te volgen en heb ik mijn carrière in Finance ‘aan de wilgen gehangen’. Ik heb mijn baan bij de KNMP in Den Haag
opgezegd, ben een opleiding tuinarchitectuur gaan doen bij De Ontwerpacademie en heb vrijwel gelijktijdig ‘Mijn Groene Hart’ opgericht. Een ontwerpbureau voor tuinen met beplantingsplannen als specialiteit.

Mijn eerste project was het ontwerp van mijn eigen tuin in Reeuwijk. Met alle tuinervaringen die ik in de jaren had opgedaan, aangevuld met de vaardigheden van de opleiding tuinarchitectuur heb ik een ontwerp gemaakt voor deze tuin met als titel: ‘genieten aan de Plas’. Het ontwerp was
klaar in het najaar van 2018 en in de winter van 2018/2019 heb ik de tuin samen met een team van SDR uit Reeuwijk in 7 maanden tijd aangelegd. Foto’s van deze transitie zijn te vinden op mijn Instagram account en op mijn website: www.mijn-groene-hart.nl. 

Tijdens de aanleg heb ik in de wintermaanden de beplantingsplannen voor de tuin gemaakt en in het voorjaar van 2019 heb ik samen met collega ontwerpers en vrienden en familie alle beplanting in de tuin gezet. Onder de pagina ‘beplantingsplannen’ tref je de foto’s aan van de beplanting in mijn tuin in Reeuwijk. Tijdens de aanleg van mijn eigen tuin kreeg ik veel vragen van mensen over hun tuin en kwamen de eerste opdrachten binnen. Inmiddels begint mijn eigen tuin een waar lustoord te worden voor zowel mens als dier en genieten we er iedere dag van.

Inmiddels ben ik verbonden aan de NTs als donateur en als lid van de commissie voor de beoordeling van open tuinen in de regio Zuid-Holland. Dat doe ik samen met mijn goeie tuinvriendinnen Lya en Mechtild.

Loop je even mee door mijn tuin?