login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

U kunt zich inschrijven voor de excursies van 2020.


Excursie NTs: Drie tuinen rond Eindhoven

bus excursie

Laat u verrassen door drie fraaie, zeer verschillende tuinen in het buitengebied van Eindhoven. Alle drie ontworpen en met veel liefde aangelegd door de tuineigenaren.


Eindhoven 1

Tuin aan het Boord


Vanuit de ontvangstplek Lierop vertrekken we naar de eerste tuin, de Tuin aan het Boord. Oorspronkelijk gelegen in het open buitengebied van Nuenen. Er is een natuurlijke vijver, borders op kleur, een mediterraan deel, een formele tuin met als blikvanger een vierkante vijver en sinds 2006 een moderne Japanse tuin ontworpen door Herman Spijker.


Eindhoven 2

Tuin aan het Boord


Na een lunch in een kersenboomgaard gaan we naar Maarheeze, de Tuin in hetbos. De beide eigenaren hebben samen een bosperceel dat onderdeel uitmaakt van het Landgoed Kamersven omgetoverd tot een parkachtige tuin waarin het ontwerp, het gebruik van water en de samenhang met het omringende bos opvalt. ‘Tuinafval’ wordt hergebruikt en zorgt voor speelse accenten.

tuininhetbos, de lage vijver foto W. Gunstuininhetbos, de lage vijver foto W. Guns


Tot slot gaan we terug naar Lierop. Dit is een jonge tuin. Het boerenland bij de boerderij is veranderd in een glooiende zeer gevarieerde tuin met dicht beplante borders veelal met door de eigenaar met veel kennis van zaken zelf gestekte planten! Opvallen de grote kleurvlakken, de kas, de fruitbomen en het tuinhuis. Verrassend! We sluiten hier af met een drankje.

lierop foto M.CuppenLierop, foto M. Cuppen

Lierop

                      Tuin in Lierop


NTs donateurs en een introducé € 45, – p.p. ; niet donateurs € 50, – p.p.

Start en eindpunt: Lierop (voor OV reizigers is een oplossing bedacht). Tijd: 10.00-17.00 uur

Opgeven:

aanmeldformulier

info@tuinenstichting.nl

Postbus 11692
1001 GR Amsterdam


Aanmelden