Open tuin
Tentoonstelling
13 nov 2021 - 14 nov 2021 | Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg, 10.00-17.00 uur

Jaarlijkse Fruitshow ‘Verleden tot Heden’ in Doesburg

We hebben je te lang moeten missen en kunnen bijna niet wachten om ons mooie fruit te laten zien. Honderden appel- en perenrassen liggen dit jaar weer klaar om bewonderd te worden. Ogen te kort komen is ons doel voor deze show. Zintuigen moeten bedwingen op weg naar de proeftafels waar je zelf mag proeven, ruiken en beleven. Lekker zitten bij de brandende haard met een kopje koffie en onze inmiddels beroemde appeltaart of soep en een vers broodje.

Op zaterdag 13 en zondag 14 november 2021 nodigen wij je uit dit bij en met ons te komen beleven.

In het tweede weekend van november wordt in ons unieke museum in Doesburg weer een grote
tentoonstelling gehouden onder de titel ‘Verleden tot Heden’. Traditie getrouw zullen tal van oude, maar ook nieuwe fruitrassen te bewonderen zijn, waaronder erg veel bijzonder zeldzame exemplaren. Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, mispels, sierfruit e.d. te bewonderen. Van vele oude rassen onbespoten fruit zijn de vruchten gratis te proeven en te koop.

Buiten starten we weer met boomverkoop in onze bruisende kwekerij. Wij maken de gekochte boom reisklaar, inclusief plant- en uitbuig advies.

In het binnen museum wacht onze heerlijke koffie en ambachtelijke appeltaart, onze eigengemaakte jam en blad Fructus, dat vier keer per jaar verschijnt. Word je donateur van de Museumtuin, dan krijg je van ons dit weekend een leuke attentie. Laat je verder verrassen wie en wat je nog meer gaat aantreffen binnen.

De entree voor de Fruitshow is ook geldig om de Museumtuin en kwekerij te bezichtigen deze dagen. In onze kwekerij tref je weer vele oude rassen fruitbomen aan in diverse boomvormen en leeftijden. Ontmoet ons daar voor advies op het gebied van aankoop, aanplant en teeltwijze.

Appel- en Appel/Peersap uit eigen boomgaard

Een bijzonder unieke, pure, fijne appel- en appel/perensap gemaakt van meer dan 80 onbespoten
Appelrassen (en nu ook perenrassen) uit eigen boomgaard, zonder welke toevoeging dan ook.

Te koop per glas en fles, zolang de voorraad strekt.

De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 november 2021, beide dagen van 10.00 – 17.00 uur. Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg. De Museumtuin is gelegen aan de N 317 hoek N 338, naast Zwembad Den Helder. Volg de bruine ANWB borden met opschrift – Museumtuin ’t Olde Ras -.. Parkeren gratis op de door ons aangegeven plaatsen. Entree  € 3,–.

 Voor meer informatie www.tolderas.nl, Tel. 0651268802. (u kunt bij ons niet pinnen, graag zo gepast mogelijk betalen)

Kom kijken, proeven, beleven, verwonderen…..mis het niet! Wij volgen de RIVM richtlijnen mbt het Corona beleid.                                                             

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


deel tuin