Zomeropening Wiersse

Datum: 16 juli 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Wiersserallee 9, 7251 LH Vorden NL

OPEN DAGEN 2017

De tuinen van landgoed de Wiersse zijn een aantal dagen per jaar opengesteld voor het publiek , op de open tuinen dagen (10.00 -17.00). Buiten de open dagen is bezoek altijd mogelijk via de wekelijkse rondleidingen (mei-september) of via een gereserveerde groepsrondleiding.

• do 25, vr 26, za 27 & zo 28 mei Hemelvaart

bloei rhododendrons; op 28 mei lezing Carla Teune

• zo 4 en ma 5 juni Pinksteren

voorjaarsbloei; broodbakdemonstratie in een historische bakoven

• zo 16 en zo 23 juli

zomerbloei in de borders en aan de pergola; vruchten en groenten in de moestuin

• zo 22 oktober

zaadpluizen, grassen, mispels en cider-appels; de laatste rozen en de kleuren van de herfst

Op de open dagen van landgoed de Wiersse worden lichte maaltijden geserveerd en planten verkocht. Entree: € 6,50 p.p., kinderen tot 9 jaar gratis. Er kan alleen contant worden betaald. Parkeren gratis. Honden worden niet toegelaten, maar in de  schaduw parkeren is altijd mogelijk. De tuin is rolstoel toegankelijk.Tussen Vorden en Ruurlo, ingang bij km 16,7 aan de N319  – Wiersserallee 9, Vorden, 7251LH, NL.

Route & parkeren

Landgoed de Wiersse ligt in Gelderland, in de Achterhoek, tussen Vorden, Ruurlo en Lochem, nabij Zutphen. Voor de rondleidingen door de tuin, de open tuin dagen en de lezingen kunt u zich melden bij het hek aan de Wiersserallee, zoals aangegeven op bovenstaande kaart.

Per auto: de oprijlaan naar de Wiersse (aangegeven) begint aan de noordzijde van de N319 (Zutphen-Winterswijk) tussen Vorden en Ruurlo, bij km.paal 16,7.

Per trein en te voet: NS-station Ruurlo. Vanaf de noordzijde van hotel Avenarius, aan de rand van het dorp Ruurlo, begint de landelijke ‘Wiersseweg’ – een wandeling van 5 km.

Per (huur)fiets of (regio)taxi vanaf de NS-stations Vorden, Ruurlo of Lochem: via VVV Vorden tel. 0575-553222 (www.vvvbronckhorst.nl), VVV Ruurlo tel. 0573-453926(www.vvvhartjeachterhoek.nl) of VVV Lochem tel. 0573-251898 (www.vvvlochem.nl).

Voor invaliden worden tijdens de open dagen parkeerplaatsen naast de ingangshekken op de oprijlaan gereserveerd.

Landgoed de Wiersse
Wiersserallee 9
7251 LH Vorden NL

Tel.: 00 31 (0)573 451409 – Fax: 00 31 (0)575 556240 – E-mail: info@dewiersse.com