Westerwolde Rijgt Tuinenevenement

Datum: 16 juni 2017 t/m 25 juni 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie website

Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst

Tijdens Westerwolde rijgt vormen 19 tuinen en 4 bijzondere locaties elk een podium voor (regionale) kunst en cultuur.

De tuinen zijn stuk voor stuk uniek door de verscheidenheid in aanleg, sfeer en grootte en inmiddels bekend om hun kwaliteit. Er zijn royaal aangelegde tuinen en intieme kleine. Strakke of juist romantisch vormgegeven tuinen, park- en landschapstuinen. Tuinen met het accent op kunst of juist op kunstig tuinieren en plantcollecties.

Ook binnen de uitingen van kunst is de variatie grootKeramiek, schilder- en glaskunst, ambachtelijke producten, maar ook muziek, dans- en dichtkunst. Iedere tuin zal daarom een verrassing zijn.

De bijzondere locaties zijn de highlights van de regio: Klooster Ter Apel, Burcht te Wedde, museum de Oude Wolden en Gasterij Natuurlijk Smeerling. Zij organiseren speciaal voor Westerwolde rijgt extra activiteiten en openen hun deuren gratis of tegen gereduceerd tarief.

Tuinen en bijzondere locaties liggen dicht bij elkaar, de meeste zelfs op fietsafstand en kunnen aan elkaar geregen worden door (fiets)routes.

Gratis toegang

Tijdens Westerwolde rijgt zijn alle deelnemende tuinen gratis te bezoeken. De meeste bijzondere locaties zijn dat ook, behalve Klooster Ter Apel, daar geldt een gereduceerd tarief.

Wilt u met een (tuin)groep ons evenement bezoeken, kijk dan vooraf bij welke tuinen u terecht kunt. Dat zijn er veel, maar niet alle tuinen hebben de mogelijkheid om grote groepen te ontvangen.

Westerwolde rijgt 2017

Van 16 t/m 25 juni 2017 in de regio Westerwolde.
Alle locaties zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Let op: op woensdag 21 juni zijn vanwege de FAIR niet alle tuinen geopend. Raadpleeg het programmaboekje op de website.

Voor meer informatie: westerwolde.groningen.nl