Webinar De publieke stadstuin

Datum: 8 april 2021, vanaf 11:00

Start locatie:

Het aantal inwoners in de grotere steden neemt de laatste jaren toe. De verwachting is dat dit de komende tijd doorgaat. Er is behoefte aan meer woningen in steden. Om de stad voor gezinnen aantrekkelijk te houden wordt in de stedelijke ontwikkelingsplannen ingezet op buurten waar gewoond en gewerkt kan worden, op veilige, verkeersluwe openbare ruimten en op gezonde groene leefomgevingen.

Een van de mogelijkheden voor het beleven van een groene leefomgeving is ‘de publieke stadstuin’. Johan Vlug, landschapsarchitect, stedenbouwkundige en als adviseur verbonden aan het door hem opgerichte ontwerpbureau VLUGP en Adrian Noortman, landschapsarchitect en als senior lecturer landscape architecture en coördinator Major Landscape Architecture/Strategic Design verbonden aan de hogeschool Van Hall-Larenstein vertellen je tijdens het webinar meer over de ontwikkeling van de Publieke Stadstuin en de link met moderne stedenbouwkundige plannen. Johan Vlug schreef in het NTs-lustrumboekje ‘Eeuwige jeugd: groen erfgoed in nieuwe handen’ al een artikel over de publieke stadstuin.

Datum: donderdag 8 april, 11-12 uur.

Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.