Voorjaarsfair Dekema State (Fr)

Datum: 22 april 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Dekemawei 5, 9057 LC Jelsum

Voorjaarsfair 2017 Groei en Bloei

Op 22 april vindt de voorjaarsfair Groei en Bloei weer plaats. (10.00 – 17.00 uur gratis toegang)

Onder de meer dan 60  standhouders, die verspreid staan over het prachtige terrein van deze historische State ook weer een aantal bekende plantenkwekers, zoals Brian Kabbes, De Beemd, kwekerij Jacobs, maar ook hobbykwekers als De Jonkheer. Verder vindt u stands van hoveniers, bakkersproducten, brocante, sieraden, kaasboerderij, aquarellen en nog veel meer, dit alles in de siertuin, tussen de appelbomen of op het grote weiland.
De historische State, ingericht in oude stijl, is voor  2 euro (kinderen € 1,—) te bezichtigen.
Van de tuinen en het park met stinzenplanten (er is een zoekkaart stinzenplanten) als de bostulp en vogelmelk kunt u gratis genieten.
Voor de kinderen: diverse activiteiten, sommige tegen een kleine vergoeding, zoals knutselen, boogschieten, buitenspeurtocht .

Ook wordt er veel muziek gespeeld:

Van 10-12 uur Martin Pals met zijn luit

en ’s middags:

Optreden van Hynstewaed 16 met Lolle van Houten zang en percussie, Marie Dijkstra doedelzak en Dwars-en Ierse fluiten.Yvette Nijboer op keyboard, Arend Jan Faber op bas, en Freek Span zang, gitaar en banjo. Het repertoire is veelzijdig: Zweedse, Deense, Ierse, Engelse, en Spaanse muziek. Zang en instrumentaal

Ook kunt u de nu bloeiende stinzenplanten waar Dekema State bekend om is bekijken, eventueel met een stinzenplantenzoekkaart.

Dekema State ligt enkele kilometers ten noorden van Leeuwarden.
U rijdt vanaf Leeuwarden richting Stiens en neemt daarna de afslag Jelsum.
U volgt deze weg, die afbuigt naar rechts.
In de bebouwde kom aan uw linkerhand, vindt u de ingang van Dekema State.
Hier is parkeergelegenheid.
Openbaar Vervoer :
Station Leeuwarden, bus 54/60/72
Halte Jelsum, Vijverzathe
Reist u met hulp van een navigatiesysteem zoals tom tom?
U kunt het beste invoeren: Op ‘e Terp 9, Jelsum, dit is het entreegebouwtje van Dekema State aan de andere kant van het landgoed.
(bij invoeren van Dekemawei 5, komt u bij de oprijlaan, waar u niet kunt parkeren en waar u het hek gesloten aan kunt treffen).

Achter dit entreegebouwtje of bij de kerk kunt u parkeren.
Dit is aangegeven met blauwe P-borden.

routekaartje

Wim of Jacomine Hoogendam