“Vier het voorjaar” Tuinen van Salland

Datum: 23 april 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Zie tuinen

Komt u ook een kijkje nemen bij het bollenevenement in Salland? Deze vier tuinen en een kwekerij in Salland tonen hun voorjaarspracht aan u!

De Tuin van Nynke Atsma

Een door windsingels beschutte, kleurrijke tuin rond een boerderij uit 1929. Vijvers, schaduwborder, zonneborders, bosschages en een weide, altijd met een ronde vorm als basis. Er zijn, naar een ontwerp van Jacqueline van der Kloet, duizenden bollen geplant. – Oude Twentseweg 26, Luttenberg, 0572-301498, atsma@planet.nl

Huys Beukenroode

Bezoek onze fraaie, in architectuur aangelegde tuin met tuinkamers geïnspireerd op de Amsterdamse grachtentuinen met beuken- en taxushagen en veel buxus. In het voorjaar is onze tuin heel anders van sfeer dan in de zomer.  De tuinkamers zijn volgeplant met historische en hedendaagse tulpen, waardoor iedere tuinkamer weer een verrassing is. -Kennedylaan 20, Raalte, 0572-355540, info@huys-beukenroode.nl

De Tuin van Wim en Ineke Grootenhuis

Op het mooie historische landgoed Schoonheeten ligt, verscholen in de bossen, de tuin van Wim en Ineke Grootenhuis. De tuin bestaat uit verschillende gedeelten die in de loop der jaren zijn ontstaan, met ieder deel zijn eigen sfeer. Iedere herfst worden er weer heel veel bollen bijgeplant van vrolijke kleurenborders tot ingetogen kleuren in het bosgedeelte. – Schoonheetenseweg 33, Heeten, 0572-381283, ineke.grootenhuis@gmail.com.

Hof van Eigen-aardigheden

Het is een 1,2 ha grote landschapstuin. Naast een rozentuin met geurrozen, klim- en bottelrozen ook een hostatuin en een bloementuin. In de pluktuin veel snijbloemen. Verder een kruidentuin met een kiwiboog (diverse soorten kiwi’s). Wij houden bijen, dus ook aandacht voor “bijenbloemen”. Ook een bescheiden wijn- en boomgaard. Kortom: een allegorische landschapstuin. – Krieghuisweg 7a, Raalte, 06-13137911, jaap@tijs.com.

Arjan Schepers Vaste Planten

Een kwekerij van bijzondere vaste planten. Nieuwigheden, zeldzame soorten maar ook klasssiekers. Het hele assortiment staat uitgeplant in de moederplantentuin. Nieuw zijn de verwilderingsweides met bollen, vaste planten en een schaduwtuin.- Hakkershoekweg 9, Mariënheem, 06-41271997, info@arjanschepers.nl.

Openstelling

De voorjaarstuinen en de kwekerij zijn geopend op de zondagen 23, 30 april en 7 mei van 10.00 tot 17.00.

Toegang tot de voorjaarstuinen kost 3,50 euro per persoon.

Toegang tot de kwekerij is gratis.

Voor meer informatie:tuinenvansalland.nl