login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Verhaal op Zaal in Museum De Zwarte Tulp

Datum: 24 februari 2018, vanaf 14:00

Start locatie: Grachtweg 2A, 2161 HN Lisse

Tijdens de tijdelijke tentoonstelling ‘Naar de bollen’ over de schilder Anton L. Koster (1859-1937) organiseert Museum De Zwarte Tulp elke laatste zaterdag van de maand een korte instaprondleiding. De rondleider neemt u mee langs de hoogtepunten van deze nieuwe tentoonstelling over de bollenveldenschilder. 

Anton L. Koster

Vanaf 1890 woonde Anton L. Koster in Haarlem en later in Heemstede. In deze nieuwe omgeving werd Koster gegrepen door de schoonheid van de bloembollenvelden en maakte van het schilderen van dit onderwerp zijn specialisme. Ieder voorjaar ging Koster met zijn schildersspullen op pad om studies – van soms herkenbare locaties in de Bollenstreek – te maken. De typisch Hollandse bloembollenvelden werden door Koster op een impressionistische manier vastgelegd met altijd aandacht voor de kenmerkende aspecten van het bollenlandschap: de vaarten, de heggen van elzen en beuken, de schafthuisjes, de rietschelven en de arbeiders die op het land aan het werk zijn.

Data: 24 februari, 31 maart, 28 april. Tijd: 14.00 – 14.20 uur

Aanmelden kan op de dag zelf aan de balie. Deelname is gratis, wel betaalt u de reguliere museumentree (museumkaart is geldig).

museumdezwartetulp.nl